Ciorba a la Cop … Atat de simplu

Sa faci o ciorba buna e destul de usor. So cum toata lumea posteaza retele care de care mai complicate cred ca e momentul de a posta retete bune in viata de zi cu zi.

Azi ciorba de vacuta a la Cop. A la Cop pentru ca eu asa o fac. Sper sa va placa

Ingrediente:

  • * carne de vaca taiata fasii ( sau cubulete ) . Eu prefer sa iau o bucata de muschi de vaca si sa o mesteresc eu.
  • * 3 morcovi
  • * 2 pastarnaci
  • * 1 telina
  • * 2 cepe
  • * 1 borcan de fasole
  • * 4 cartofi
  • * bors ( daca o doriti acra. merge si fara )
  • * Ulei , sare , mirodenii dupa gust
  • * verzituri ( patrujel )

Cum se face:

Se pune carnea la fiert. In timp ce fierbe carnea se curata legumele si se taie ( sau se dau prin razatoare ). Eu prefer razatoarea ca merge mai repede. Se scoate spuma de carnea fiarta daca vreti sa obtineti o ciorba “clara”. Dupa ce s-a fiert carnea se adauga in ordine catofii si ceapa , uleiul , sarea si mirodeniile , dupa 10 minute telina , pastarnac-ul si ceapa si se da in clocot. Dupa ce fierb bine ( se verifica cartofii cu o lingura ) se pun fasolea si borsul .  Se mai lasa pe foc 20 minute si apoi se pun verziturile.  Si e gata.

 

 

 

One thought on “Ciorba a la Cop … Atat de simplu

Comments are closed.