Workshop RLUG Martie 2014

Workshopul RLUG din 13 martie 2014 a avut loc in Politehnica Bucuresti, Facultatea de Automatica si Calculatoare, sala EC102.
Topicul principal a fost: “Monitorizarea in infrastructuri IT” .

 • Dumitru Ciobârcianu: – “In God We Trust, The Rest We Monitor”. Monitorizarea: De ce si pentru ce
 • Marius Pană: – OMD (Open Monitoring Distribution)
 • Petre Rațiu: – Cat de greu e să fii atent la ceea ce se intampla?

 

Prezentarile:

 • “In God We Trust, The Rest We Monitor”. Monitorizarea: De ce si pentru ce
 • OMD (Open Monitoring Distribution)
 • Cat de greu e să fii atent la ceea ce se intampla?

Cat e de comod in bobcat

Nu m-am mai urcat intr-un bobcat de pe vremea cind eram mic si mergeam cu tata in otelaria de la Campia Turzii.  In seara asta n-am rezistat tentatiei si dupa program m-am urcat intr-unul. Imi aminstesc ca pe vremuri era mult mai comod. Dar aveam si alte dimensiuni . Acuma abia intru.  Anyway it was FUNNNNNNNNNN.

 

 

Photos courtosy of Scarbette

 

Concurs literar cu premii – Romania Orizontul Deschis

O initiativa laudabila , n-am mai vazut concusuri literare de pe vremea cind eram in liceu. Dar iata ca inca exista. Si sint si cu premii. Substantiale as spune.

Felicitarile merg la cei de la wmrbusinesstv

Perioada de desfasurare: 26 Noiembrie – 22 decembrie 2013
Tema: realizarea unui eseu despre Romania.
Premii: Marele premiu al acestui concurs este de 5000Euro , 2 premii de 1000E, 4 premii de 300E si 10 premii de 100E

Tema acestui concurs este realizarea unui eseu despre Romania intr-un mod pozitiv, abordand teme filozofice, literare sau stiintifice prin mijloace originale.

Nu sint impuse nici o linie directoare, si se lasa imaginatia dumneavoastra sa lucreze libera. Intrati complet in atmosfera sarbatorilor de Craciun cu toata bunatatea, candoarea si frumusetea lor si creati un eseu spectaculos, nemaivazut si nemaiauzit in si despre Romania. Un eseu despre Romania care sa arate tot ce este mai frumos si bun in tara noastra, care sa prezinte viziunea Dumneavoastra despre cum este sau cum o vedeti in viitor. Eseul trebuie sa fie unic, sa fie extrem de atractiv, dinamic, sa duca gandul la ideea de viitor.

concurs-literar

Proiectul DDC 1 – ( departe de calculator 2 )

In postul anterior ramasesem cu povestea la mutatul rosiilor in ghivece separate. Din frumusetea de padure tropicala a trebuit sa aleg cele mai dezvoltate 5 plante pe care sa le mut. Prima am mutat-o cu ceva timp in urma pe post de test. Cum am mutat-o a devenit o plantuta foarte fericita cu noul ei apartament si a inceput sa se ridice repejor. Din pacate citeva zile fara soare si-au pus amprenta pe restul de plantutze asa ca a trebuit sa fac mutarea.

Mi-a parut rau ca a trebuit sa aleg intre ele dar asta e viata. Survival of the fittest ( fattest 😛 ) .

Iar astazi arata asa:

Proiectul DDC 1 – ( departe de calculator 1 )

De foarte multa vreme ma batea gandul sa incerc si sa vad cit poate sa fie de greu sa cresti legume in casa. Un fel de real world farmville.  Ideea mi-a venit dupa ce am vazut “gadgetul” asta :

Ulterior am ajuns sa citesc despre hydroponics (asta e un alt proiect care ma tententeaza) . Dar nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc de ce nu ar creste in mod clasic … Seminte in pamant , udate .. Asa cum se intimpla de mii de ani pe plaiurile mioritice.

Prin urmare am luat seminte de rosii (normale … rosii cherry  n-am gasit la momentul respectiv)  am luat o farfurie de ghiveci pe care am umplut-o cu pamant si am plantat semintele. Trebuie sa fac o precizare . Acest post nu se vrea un post de genul HowTo . Este un post de genul How I did it si este proiect in derulare. O sa adaug la post informatii pe masura ce se intimpla lucruri. Scopul este sa vad daca pot avea rosii crescute in casa si care sint costurile pentru asa ceva.

Departe de calculator este doar partial adevarat pentru ca imediat dupa ce le-am plantat m-am gindit cum as putea sa monitorizez proiectul ( evident de pe calculator ). Iar acest lucru a dus la urmatoarele idei:

 1. Un web cam care sa inregistreze tot timpul cum cresc plantele . ( Linux , webcam , ffmpeg -i /dev/video0 poza o data pe minut si apoi facut filmulet din ele )
 2. Senzor de umiditate din sol ( inca n-am gasit o solutie decenta pentru asta , daca aveti sugestii …. ) Ideea e sa inregistreze permanent umiditatea din sol , sa faca grafice de umiditate si eventual sa trimita alerte ( cel mai apropiat de asta a fost sa folosesc un arduino )
 3. Senzor de temperatura ( la fel ca la punctul 2 . nu am gasit o solutie decenta sa cuplez la desktop senzorii )
 4. Irigatie automata ( Asta ar putea fi facuta cu o pompa de acvariu controlata de pc ( din nou gandul ma duce spre arduino ) )

Revenind la proiect … dupa 15 zile sint in stadiul de plantutze crescute … Au cam 4 cm inaltime si cred ca e momentul sa le separ si sa le pun pe fiecare in ghiveci propriu.

Iata cum au crescut de la momentul plantarii pina acum:

Initial am pus cite o poza pe facebook in fiecare zi. Si toata lumea s-a intrebat ce dumnezeu e aia ? Variante au fost :

 • scrumiera
 • scrumiera cu pamant ( WTF )
 • pizza decedata
 • plantatie de marihuana ( NOOOOT )
 • cultura de alieni

 

Cam atat deocamdata. Sa va spun vorba aia cu daca v-a placut SHARE ?

Si seria de linkuri citite:

http://7coline.wordpress.com/2012/03/21/obtinerea-rasadurilor-de-rosii-2/

http://7coline.wordpress.com/2012/03/12/obtinerea-rasadurilor-de-rosii-de-la-semanat-la-plantarea-in-gradina/

http://www.rosii-gigant.ro/rosii-gigant-instructiuni/

http://www.cmuntean.ro/site/diy/agricole/61-cum-imi-fac-rasadurile

 

 

HTC desire raspunde din buzunar dupa update

Htc desire

Mi-am facut update-ul la Android 2.3.3 pe HTC desire-ul meu. Asta se intimpla acum o saptamina. Toate bune si frumoase cu 2 exceptii:

 1. Acum cind scot telefonul din buzunar ori raspunde ori da reject la apel . Si mi s-a intimplat de cel putin 20 ori in ultima perioada. Husa nu i-am luat si nici nu vreau sa-i iau.
 2. RTSP playerul are buguri urate. Freeze la imagine , imposibilitate de a iesi din “pause”

Azi am rezolvat prima problema . cu ajutorul lui Copas2 ce a dezvoltat proxymitytoolextension for android. Aplicatia o gasiti aici: http://code.google.com/p/proximitytoolextension/

Faza draguta e ca aplicatia e extrem de mica si din cit am testat e si stabila si rezolva problema. Bine … a fost o munca de cercetare destul de asidua pret de citeva ore … pentru ca pe google problema e intilnita la mai multe telefoane si relevanta unor cautari de genul:

 • “htc desire disable slide answer”
 • “htc desire change sensitivity”
 • “htc desire change lock “

In schimb spre uimirea mea urmatorul search a functionat cum trebuie:

 • “android desire answer call from pocket”

Sper sa va ajute si pe voi. In curind voi incerca sa atac si problema a doua. Desi pare mult mai spinoasa si mai delicata. Dar nu pot sa nu ma uit la live-urile powered by TFM 🙂

Un amplificator gata in 10 ani

Acum 10 ani m-am apucat sa-mi fac un amplificator audio. Multi vor zice da’ ce ma nu puteai sa te duci sa-ti iei unul din comert? As fi putut. Dar scopul principal nu era sa am un amplificator la vremea respectiva ci sa fac unul. Am adunat toate piesele . Am terminat de lipit tot amplif-ul , am facut si sursa de alimentare , am gasit si o cutie frumoasa . Singurul lucru care mai ramasese de facut era sa pun stabilizatorul de tensiune si sa lipsesc firele de alimentare.

Asta se intimpla acum 10 ani. Apoi a urmat o perioada aglomerata , am ignorat proiectul si asa a zacut intr-un colt ( m-am tot lovit de el in acest timp si l-am mutat din loc in loc ) vreme indelungata. Pina cind in seara asta in masina am ascultat Master of Pupets iar cind am ajuns acasa am ascultat Megadeth. Mare mi-a fost dezamagirea cind pe “faimoasele” mele boxe A4tech se auzea ca din canal. Si mi-am adus aminte de amplificator si boxele Technics de 30W ( bucata ).
Am scos letconul de la naftalina , am pus aparatul de masura pe sursa de alimentare a amplifului , ocazie cu care am prajit si un L7812CV dar intr-un final glorios am alimentat amplif-ul. Spre pura mea desfatare si groaza vecinilor mei manelisti merge impecabil. Acuma am o arma cu care ii pot combate cu succes. Incepand de miine ca momentan inca ii mai las sa se desfasoare cu gutza de maimutza.

Cu elicopterul pe plaiurile mioritice

A fost superba vremea afara . Numai buna sa ies cu elicopterul la o tura …

Pe un picior de plai ,

Pe o gura de rai ,

La apus de soare,

Vor ca sa mi-l zboare,

Elipoterul mare

Jucaria e geniala. Mai putin atunci cind dai cu ea de pamint. Noroc ca era iarba destul de inalta. Norocul tinea pina cind trebuia sa ma duc sa-l caut ( am probleme inca cu intorsul la baza 🙂 )

Ce a iesit vedeti in pozele de mai jos

 

Charging your Android Desire using solar energy

A weekend project. I purchased a long time ago a solar charger for my Samsung phone. But the old phone got obsolete. so for a while i forgot about the solar charger. Until today when i got the idea to use it to charge my HTC Desire with it. It was a simple job . All i needed was an old usb cable , an old connector from the solar kit , a soldering gun and some glue. The result is not very pretty but it does the job. When i will have some free time i will make it look nice , but it’s not a priority.

 1. Cut the usb cable in half and keep only the part with the motherboard adapter
 2. Solder the connector ( red on red , black on black ) to the wire .
 3. Isolate the wires using some adhesive tape.
 4. Connect it to the Desire phone and … it works.

What still needs to be done: To buy some velcro and attach the solar charger to my car .

Pictures taken from building to finish