Sa faci o ciorba buna e destul de usor. So cum toata lumea posteaza retele care de care mai complicate cred ca e momentul de a posta retete bune in viata de zi cu zi.
Azi ciorba de vacuta a la Cop. A la Cop pentru ca eu asa o fac. Sper sa va placa
Ingrediente:
- * carne de vaca taiata fasii ( sau cubulete ) . Eu prefer sa iau o bucata de muschi de vaca si sa o mesteresc eu.
- * 3 morcovi
- * 2 pastarnaci
- * 1 telina
- * 2 cepe
- * 1 borcan de fasole
- * 4 cartofi
- * bors ( daca o doriti acra. merge si fara )
- * Ulei , sare , mirodenii dupa gust
- * verzituri ( patrujel )
Cum se face:
Se pune carnea la fiert. In timp ce fierbe carnea se curata legumele si se taie ( sau se dau prin razatoare ). Eu prefer razatoarea ca merge mai repede. Se scoate spuma de carnea fiarta daca vreti sa obtineti o ciorba “clara”. Dupa ce s-a fiert carnea se adauga in ordine catofii si ceapa , uleiul , sarea si mirodeniile , dupa 10 minute telina , pastarnac-ul si ceapa si se da in clocot. Dupa ce fierb bine ( se verifica cartofii cu o lingura ) se pun fasolea si borsul . Se mai lasa pe foc 20 minute si apoi se pun verziturile. Si e gata.
Lipseste o imagine esentiala: cea cu rezultatul final. Asa, ne putem imagina doar ce a iesit 😉
Pofta buna!
Comments are closed.