HowTo’s nu se aplica numai la calculatoare. Se poate aplica la orice. Ca de exemplu la mincare. Si cum sintem in sezonul in care lumea maninca, iar asta implica in mod normal sa si faci mincare iata un HowTo ( cald si proaspat) de cum sa faci o mincare mai putin obisnuita pe la noi. Rezultatul este foarte gustos.
Ingrediente necesare:
- O casoleta de pulpe de pui dezosate. Se poate incerca si cu piept dar iese mult mai fada mincarea.
- O casoleta de ciuperci. Eu le prefer pe astea pentru ca se pot taia fisii lungi si prind aroma mult mai bine decit cele mici si rotunde.
- Alune prajite fara ulei. Sint deja sarate si nu mai trebuie pusa sare in mincare si in afara de asta nefiind cu ulei au alt gust. La cele cu ulei exista posibilitatea sa fie rincede si strica tot gustul.
- Mirodenii: sofran ( se gaseste la magazinele sau restaurantele arabesti ) , verdeturi italiene , hot chili , piper ( ultimele 3 se gasesc in Cora sau in Billa )
- Unt ( daca va aduceti aminte de celebrul pachet de unt de pe vremea lui Ceasca a reaparut in aceasi prezentare dar gust normal de unt )
Unelte si SDV-uri necesare:
- Tigaie mare de teflon
- Paleta de amestecat (lemn sau plastic) . Nu va sfatuiesc sa folositi lingura de fier in tigaia de teflon ca o zgiriati si va luati omorul de rigoare.
- Cutite pentru taiat carnea si ciupercile.
Aceastea fiind spuse sa ne apucam de treaba. Se taie carnea de pui cubulete de circa 1-2 cm si se pune in tigaie. Peste carne se pune piper si verdaturile italiene si sofranul, se amesteca si apoi se pune pe foc . La foc mare sa se rumeneasca un pic. Aveti grija sa amestecati ca sa nu se prinda de tigaie. In acest timp se taie ciupercile in felii de circa 1cm latime. Cind carnea de pui s-a rumenit un pic ( isi schimba culoarea si incepe sa devina alba ) se pun ciupercile deasupra. Se amesteca continutul , se pune un capac pe tigaie si se da focul la mic. Dupa 2 – 3 minute se ridica capacul si se adauga 2 – 3 felii ( subtiri ) de unt peste ciuperci. Se pune capacul la loc si se lasa inca 2 minute ca ciupercile sa inceapa sa lase zeama. Apoi se adauga alunele si se lasa sa scada zeama. Ca sa testati ca e gata aveti 2 solutii : luati o bucata de carne si o taiati in doua. daca e complet alba la interior inseamna ca e gata. Sau puteti lasa mai mult mincarea pe foc ( amestecind in ea din cind in cind sa nu se prinda ) pina scade zeama de tot.
Complicat ? Eu zic ca nu. Toata operatiunea dureaza 30 minute maxim. Care este rezultatul ?
Pofta Buna !
Arata bine 🙂
Sa ne fie clar: io nu m-apuc sa gatesc pana nu gust de la voi 😀
Damn, trebuie sa o incerc si eu 🙂 Cine stie, poate ajungem sa facem schimb de retete :)) (sau trebuia sa zic “hacks”?)
Comments are closed.