Skip to content

Microsoft si Yahoo negocieri pentru cumparare

  • by

Conform Foxbusiness
Microsoft a inaintat o oferta de cumpare a Yahoo. Oferta este de 44 miliarde de dolari. Suma in sine e putin importanta. Efectele cumpararii in schimb ar putea fi majore. Daca ne gindim doar la Yahoo Messenger si la numarul celor care utilizeaza serviciile YM miscarea este extrem de interesanta. Microsoft-ul are deja o baza imensa de utilizatori care utilizeaza Windows. Prin marirea acestei baze de utilizatori practic devine cel mai important jucator din segment. Produsele opensource sau proprietare care ar putea contracara aceasta miscare sint practic inexistente. Iar pentru creearea unui serviciu de messenger care sa fie comparabil ca uzabilitate si facilitati va fi nevoie de foarte multa munca din partea concurentei.

Ym-ul este doar o mica parte din ceea ce inseamna Yahoo. Serviciul de mail este mai prietenos decit cel oferit de principalul concurent Google, social neworking-ul yahoo (hi5.com) combinat cu myspace.com ar dubla numarul de useri si puterea platformei.

Ne asteapta zile “interesante” daca manevra se produce. Iar eu nu vad de ce nu s-ar produce . Prima miscare de integrare a fost deja facuta cu ceva vreme in urma iar in ultimele 2 saptamini au fost schimbari care s-au produs in protocoalele de comunicatie ( a se vedea zilele in care ym-ul nu a mers )

Multumesc Softman pentru stire.

Tags:

Comments are closed.