Ingrediente necesare:
- 500g carne de manzat cubulete
- 500g fasole verde pastai
- 1 borcan de jumatati rosii ( home made )
- Ulei de masline
- sare, piper, cimbru, busuioc, foaie de dafin
- 1 cana de vin rosu
Cum luasem niste carne de manzat am zis sa facem ceva cu el . Ceva care sa nu necesite multa bibileala si nici sa stam la paza sa nu se arda. Prin urmare am hotarat: manzat cu fasole verde la cuptor.
Prepararea a fost relativ simpla . Am pus peste carne jumatate de cana de vin si mirodeniile . Evident ca se pot folosi si alte mirodenii pe principiul : dupa gust coane, dupa gust. Lasat 10 minute sa se patrunda un pic carnea. In acest timp am pus in tava un pic de ulei de masline si apoi am pus fasolea pastai. Peste fasole am pus frumos rosiile din borcan. Deasupra am pus carnea si am dat-o la cuptor . 150 grade zice cuptorul meu circa 30 minute. Din cind in cind o mai stropesc cu vin sa nu se usuce prea tare.
Dupa 30 minute am scos sa vad rezultatul. Am luat o bucata de carne si am taiat-o ca sa vad daca e facuta.
Dupa cum se poate observa in imagine la mine inca nu e facuta asa ca am bagat la loc la cuptor . Si cu aceasta ocazie am mai adaugat vin ca sa nu devina prea uscat 🙂 Nu. Niciodata nu e prea mult vin :))
E .. Si acuma o mai las inca 20 minute si o urmaresc din cand in cand. Am uitat sa va spun dar scriu in timp ce fac mancarea. La urmatoarea reteta poate fac si un live stream , desi mult din timp nu stau pe linga cuptor sa-l pazesc . Pentru asta s-au inventat timerele.
Si asta este rezultatul final:
Pofta buna