Skip to content

Proiectul DDC 1 – ( departe de calculator 1 )

  • by

De foarte multa vreme ma batea gandul sa incerc si sa vad cit poate sa fie de greu sa cresti legume in casa. Un fel de real world farmville.  Ideea mi-a venit dupa ce am vazut “gadgetul” asta :

Ulterior am ajuns sa citesc despre hydroponics (asta e un alt proiect care ma tententeaza) . Dar nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc de ce nu ar creste in mod clasic … Seminte in pamant , udate .. Asa cum se intimpla de mii de ani pe plaiurile mioritice.

Prin urmare am luat seminte de rosii (normale … rosii cherry  n-am gasit la momentul respectiv)  am luat o farfurie de ghiveci pe care am umplut-o cu pamant si am plantat semintele. Trebuie sa fac o precizare . Acest post nu se vrea un post de genul HowTo . Este un post de genul How I did it si este proiect in derulare. O sa adaug la post informatii pe masura ce se intimpla lucruri. Scopul este sa vad daca pot avea rosii crescute in casa si care sint costurile pentru asa ceva.

Departe de calculator este doar partial adevarat pentru ca imediat dupa ce le-am plantat m-am gindit cum as putea sa monitorizez proiectul ( evident de pe calculator ). Iar acest lucru a dus la urmatoarele idei:

  1. Un web cam care sa inregistreze tot timpul cum cresc plantele . ( Linux , webcam , ffmpeg -i /dev/video0 poza o data pe minut si apoi facut filmulet din ele )
  2. Senzor de umiditate din sol ( inca n-am gasit o solutie decenta pentru asta , daca aveti sugestii …. ) Ideea e sa inregistreze permanent umiditatea din sol , sa faca grafice de umiditate si eventual sa trimita alerte ( cel mai apropiat de asta a fost sa folosesc un arduino )
  3. Senzor de temperatura ( la fel ca la punctul 2 . nu am gasit o solutie decenta sa cuplez la desktop senzorii )
  4. Irigatie automata ( Asta ar putea fi facuta cu o pompa de acvariu controlata de pc ( din nou gandul ma duce spre arduino ) )

Revenind la proiect … dupa 15 zile sint in stadiul de plantutze crescute … Au cam 4 cm inaltime si cred ca e momentul sa le separ si sa le pun pe fiecare in ghiveci propriu.

Iata cum au crescut de la momentul plantarii pina acum:

Initial am pus cite o poza pe facebook in fiecare zi. Si toata lumea s-a intrebat ce dumnezeu e aia ? Variante au fost :

  • scrumiera
  • scrumiera cu pamant ( WTF )
  • pizza decedata
  • plantatie de marihuana ( NOOOOT )
  • cultura de alieni

 

Cam atat deocamdata. Sa va spun vorba aia cu daca v-a placut SHARE ?

Si seria de linkuri citite:

http://7coline.wordpress.com/2012/03/21/obtinerea-rasadurilor-de-rosii-2/

http://7coline.wordpress.com/2012/03/12/obtinerea-rasadurilor-de-rosii-de-la-semanat-la-plantarea-in-gradina/

http://www.rosii-gigant.ro/rosii-gigant-instructiuni/

http://www.cmuntean.ro/site/diy/agricole/61-cum-imi-fac-rasadurile

 

 

Comments are closed.