Skip to content

SLT ( Săptămâna de lucru la TFM ) Partea 3

  • by

Multe lucruri nu s-au întîmplat în tree-ul oficial. Două update-uri de securitate. openssl si spamassasin. În schimb sînt în pregatire schimbări majore în partea de X. Este vorba despre X-ul 7.1 modular. Ca să vă faceţi o idee cam ce înseamnă X modular. Pachetul X monolitic are 58M. Ultimul release oficial monolitic a fost 6.9. După 6.9 dezvoltatorii trecut la împarţirea lui în proiecte mici de sine stătătoare care sa fie mai usor de întreţinut. Avantajele pentru client sînt multiple. În primul rînd un proiect mic si clar se dezvoltă mai repede decît un proiect mamut. Puteţi face update la bucăţi individuale de X (În loc sa downloadaţi de fiecare dată 58M pentru că s-a schimbat un driver veţi downloada exact driverul respectiv ceea ce inseamna ciţiva zeci de K)

Din punctul dezvoltatorului este în schimb o muncă titanica în prima faza. Pentru că împarţirea în pachete mici inseamnă crearea pentru fiecare pachet mic a spec-ului aferent. Săptămîna asta au fost scrise 160 fişiere spec.

Estimez că la final vor fi circa 250 spec-uri. Abia după ce vor fi gata toate se va trece la etapa de testare şi publicarea lor în tree-ul oficial.