Skip to content

vmware backup / restore

  • by

Ce faci cind ai creeat o imagine vmware pe care nu iti ajunge spatiul.In prima faza injuri . Dupa ce injuri bine de tot si te racoresti incepi sa cauti solutii. Am sa prezint o metoda pe care tocmai am utilizat-o.

In primul rind trebuie facut backup la date de pe imaginea fara spatiu . Cum se monteaza in linux o imagine vmware? Simplu: vmware-mount.pl Other\ Linux\ 2.6.x\ kernel\ 64-bit.vmx 1 1 . primul 1 este numarul partitiei pe care vreti sa o montati , al doilea 1 este directorul unde se va monta. Dupa care cd 1; tar xf ../1.tar . Si voila o sa aveti un tar cu toate datele din partita montata. Evident operatiunea se repeta pentru restul partitiilor. Dupa care se ia 1.tar se pune pe un cd de rescue . Mini CD-ul de boot de tfm3.1 din care se elimina pachetele este numai bun pentru asa ceva . Apoi se creeaza noua imagine vmware mai mare ( aveti grija sa o faceti suficient de mare ca sa nu treceti dupa un timp inapoi la stadiul de injuraturi. Apoi se booteaza din cd-ul de rescue , se creeaza partitiile si file system-(ul/urile ) sa extrage tar-ul si se reinstaleaza lilo ( daca este cazul ) .

Evident pentru ESX server exista vmkfstools -X 10G vmhba1:0:0:1/vm1.vmdk care va scuteste de bataia de cap . Asta cine il are.