Skip to content

A aparut OpenOffice 3.0 final

  • by

Cind eram copil la mama …. si vedeam cum trebuiau sa plateasca o gramada de bani pentru fiecare calculator care trebuia sa editeze un “word” sau sa faca un “excel” ma apuca durerea de cap. Multa vreme m-am intrebat de ce mama lui Stefan cel Mare nu a scris un word / excel pentru firmele mici la care bugetul pentru un pachet office era cit 4 salarii ale angajatilor.  Dupa ceva vreme si mult linux invatzat am inceput sa deschid ochii si am vazut ca exista si alte solutii in afara de sumbrul Microsoft Office.  Si anume OpenOffice … Iar astazi doamnelor si domnilor, a aparut generatia noua de OpenOffice … Editare de documente ( utilizatorii de windows va rugam cititi Word ), Calcul tabelar ( windows users … cititi Excel ) , Prezentari ( tot voi cititi PowerPoint). Aveti nevoie de o suita office pe care sa nu dati o gramada de bani ? Incercati openoffice.

Dar asta cind se mai linistesc apele un pic pentru ca site-ul lor momentan arata intr-un mare fel . Probabil de la la prea multi utilizatori care incearca sa acceseze site-ul. Thx Soft pentru link.

Aveti aici poza cu site-ul in toata splendoarea lui:

P.S. Azi am mai umblat un pic la blogul lui Dono . Am rearanjat un pic reclamele …. am mai pus un banner-ash nou …. Asa de vara … Ca tot zice Dono ca sint extrem de rapid. Pai ce sa fac … daca mi-am luat teleportor 🙂

Later edit:

Site-ul openoffice.org este din nou operational. Oarecum. Se pare ca interesul pentru OpenOffice 3.0 a fost atit de mare incit nu au facut fata numarului de vizitatori. Ce mi-a placut insa este faptul ca s-au miscat suficient de repede si au facut ceea ce in mod normal orice om normal ar face. Au facut o pagina statica minimalista cu link-uri catre download, au scos tot ce inseamna grafica , astfel incit vizitatorul sa poata descarca openoffice. In urmatoarele zile dupa ce traficul revine cit de cit la normal vor reveni la site-ul uzual. Intre timp poate o sa imbunatateasca si solutia de web astfel incit sa faca fata mai bine la numar foarte mare de vizitatori.

Exemplificare in poza de mai jos:

O mare bila alba pentru cei care au decis asta.

1 thought on “A aparut OpenOffice 3.0 final”

  1. Daca se insista se poate da jos de pe site-ul lor…
    Oricum ar fi, diferente esentiale fata de versiunea 2.4.x sunt putine. Cel putin dintre cele care m-ar interesa pe mine, un user obisnuit care editează texte nu foarte complexe, cu grafice modeste si tabele de complexitate medie.
    Dictionarele se instaleaza acum cu un dublu click, deoarece sunt sub forma de extensii, dar care pentru limba romana nu exista. Am modificat unul spaniol, la care i-am adaugat fisierele romanesti ÅŸi se pare ca a mers.

Comments are closed.