Skip to content

American Sicko

  • by

Ce ai face daca sotul/sotia ta ar fi bolnav/a de cancer de rinichi, ar fi gasit donatorul perfect , ar avea asigrare medicala de viata dar compania de asigurari ii refuza operatia pe motiv ca este “operatie experimentala” iar sotul /sotia moare ? Vi se pare ireal cazul ? Dar daca pentru un simplu inhalator ar trebui sa platiti 120$ cind intr-o tara apropiata acesta costa 0.65 $ ? Tot ireal ? Daca da, va recomand sa vedeti ultimul film al lui Michael Moore: Sicko.

Cazurile prezente in film sint cazuri reale. Citeva dintre victime sint dintre cei care au muncit in “Ground 0” dupa 9/11. Absolut cutremuratoare este povestea un om isi taie la circular 2 degete iar firma de asigurari ii spune ca pentru un deget trebuie sa plateasca 12.000 $ iar pentru celalalt 60.000 $.Il va alege pe cel mai “ieftin”…

Acesta este sistemul de asigurari de sanatate privat din SUA. De ce s-a ajuns aici ? Pentru ca firmele de asigurari au un singur scop. Maximizarea profitului. Si se intimpla nu numai in asigurarile medicale , se intimpla si in IT … Practic orice domeniu privat. Si se poate ajunge la situatii absolut incredibile: “va refuzam polita de asigurare pentru ca nu ne-ati comunicat ca ati avut pe vremuri o durere de git sau o infectie oarecare”.

Rezultatul sistemului medical din SUA ? Statistic au mult mai multe cazuri de boala decit oriunde in alta parte a lumii.

Gustul pe care il lasa filmul este foarte amar. Dar merita vazut. Ca avetisment.

Tags:

1 thought on “American Sicko”

Comments are closed.