Skip to content

Bazarul in loc de catedrala

  • by

Ma uitam la ce am scris pina acum pe blog. Autocritica spune: monoton si marginit. Cunoscatorii ar spune limitat. Asa ca m-am decis sa diversific incet incet domeniile despre care scriu. Sper sa-mi iasa. 

Dilema mare a fost daca sa amestec articolele tehnice cu articole mai personale sau cu articole din alte domenii. Si am inceput sa-mi intreb prietenii:

"Intrebarea asta ar trebui sa ti-o pui tie personal: 'Ce vreau de la blogul meu ?'" a fost unul din raspunsuri. In cele din urma blogul ma reprezinta, face cumva parte din mine. Si cum parerea mea despre mine e ceva mai buna decit "limitat" am sa incerc diversificarea. Miruna mi-a dat urmatoarea idee "de fapt ai putea sa pleci de la chestii tehnice si sa ajungi la what's cooking…adica…sa zici iacata ca aia au investit in web si probabil ca vor sa faca nush ce" , si asta m-a dus cu gindul la articolele din Linux Journal si la modul de a imbina chestii tehnice cu chestii non tehnice.

Cert este ca stilul meu se apropie mai tare de bazar decit catedrala. Vom vedea ce va iesi.

Tags:

2 thoughts on “Bazarul in loc de catedrala”

  1. Desi nu intru in categoria “prieteni”, daca intrebi public aici as zice s-o tii profesional. Sint oricum prea putine bloguri personale tehnice, fara prea multe “ieri am mincat … uitati poza cu pisicuta … etc.”. La urma urmei cine te opreste sa-ti mai faci inca unul, strict personal, pt. prieteni, din care unii poate nici nu-s interesati de chestii tehnice. Zic asta pt. ca e foarte greu sa cresti nivelul tehnic unui blog personal (cu niste cititori cit de cit fideli), care de multe ori va pierde din postari prea personale. Eu asa as face, mai ales ca oricum se pot povesti destule lucruri mai personale in postari tehnice..

  2. Posturi prea personale nu vor fi. Dar voi diversifica un pic aria subiectelor abordate. Promit sa nu exagerez. Si daca exagerez va rog sa ma trageti de mineca.
    Am studiat ideea cu facutul unui al doilea blog personal insa sint multe aspecte care se bat cap in cap. In primul rind informatia ar fi clar separata si n-ar fi “post noise” dar m-ar obliga sa ma rup in doua. Si sint doar unul. Pe de alta parte tehnica face parte din viata. Nu este o chestie abstracta care dispare cind te-ai ridicat de la calculator. Este foarte adevarat ca poza cu pisicuta n-ar avea (cel putin teoretic) nici o legatura cu tehnica. Dar sint nuante. Ce ma bucura foarte tare este ca cineva citeste ce scriu. Cred ca am mai spus-o dar feedbackul este foarte important. In special intr-o lume de bazar.

Comments are closed.