Skip to content

Blonda, suvita si motociclistul

 • by

Mi-e sila. Mi-e efectiv sila de mizeria politica. M-am tot abtinut pina acum dar deja ceea ce se intimpla e mult peste limita mea de tolerabilitate. Despre ce e vorba? Cei care au urmarit stirile din ultimele zile stiu despre poveste cu Basescu, Udrea si Tariceanu. Tin sa precizez ca NU "tin" cu nici o "echipa" politica si ca nu am preferati in politica. 

In primul rind iata actorii: 

 • Blonda one.jpg
 • Suvita two.jpg
 • Motociclistul three.jpg

Povestea pe scurt pentru cine nu o cunoaste:  

 1. Elena Udrea l-a acuzat pe premierul Calin Popescu-Tariceanu ca i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa intervina la Parchet in favoarea omului de afaceri liberal Dinu Patriciu printr-un bilet scris in urma cu mai mult de 1 an.
 2. Basescu a declarat la Cluj ca biletul de care vorbea Elena Udrea exista si ca a dat dispozitii ca acesta s? fie cautat in arhivele de la Cotroceni.
 3. Tariceanu a afirmat ca biletul este "o facatura".
 4. Basescu gaseste biletul dar nu il face public. Basescu afirma ca "Documentul nu este extrem de interesant". Biletul este fotografiat de presa si facut public. Basescu il acuza pe Tariceanau de legaturi oligarhice.
 5. Tariceanu il acuza pe Basescu de oligarhie avind in vedere "Regii autostrazilor" ( cistigarea contractului de reparatie a autostrazii Bucuresti – Pitesti de catre restaurantul Golden Blitz )

Ce nu inteleg eu :

 • De ce nu a iesit la rampa presedintele in momentul in care a primit biletul ? Povestea cu interesul Romaniei inainte de aderare e doar o poveste pentru adormit copiii.
 • De ce a afirmat Basescu inainte de a gasi biletul ca s-a enervat si ca a aruncat cu dosarul iar pe urma sa afirme ca nu stia exact ce contine biletul ?
 • De ce Tariceanu a tacut pina acuma si acuma brusc a devenit vioi si a iesit la atac la baioneta ?

Ce inteleg eu din treaba asta:

 • Sint doua "grupuri mari de interese" ce s-au calcat unii pe altii pe bataturi. Ce inteleg eu prin grupuri de interese: Oameni care direct sau indirect invirt bani impreuna ( a se citi fac afaceri ). Practic din cite pot eu vedea in Romania domeniile de interes sint: petrol, constructii, energie, agricultura, imobiliare.
 • Tariceanu a devenit incomod pentru Basescu si atunci domnul presedinte incearca sa-l debarce. Si incomod a devenit de cind s-a pus prima data problema de alegeri anticipate. Acum se pare ca s-au precipiat niste lucruri care sint inca ascunse publicului. Manevra de debarcare este abia la inceput si dupa parerea mea a fost calculata destul de amanuntit. Riscurile au fost calcultate de asemenea si pierderile. In primul rind de imagine.

De ce mi-e scirba de tot ce tine de politic? Pentru ca se amesteca grosolan in economie si o distorsioneaza. Pentru ca deja amestecul in economie este foarte aproape de lumina zilei. Pentru ca bataia de joc e la rang de virtute. Iar aceasta bataie de joc a inceput sa se generalizeze.

Sa dau exemple ? "Laptopul de 100$ nu e bun ca nu are Word" , "Firma Delta ACM a realizat o lucrare de exceptie la reabilitarea Podului Grant" , "Nu exista blocaje in trafic in Bucuresti"

Tags:

3 thoughts on “Blonda, suvita si motociclistul”

 1. Intreb si eu ceva ….
  Nu cumva aceste grupuri de interese de la noi au ramificatii externe? Nu cumva se face jocuri serioase de culise?
  Ajung sa ma intreb apoi…eu cu cine votez?

Comments are closed.