Skip to content

Cite sentimente exista?

 • by

Cite sentimente exista ?  Si cite sentimente pot fi prezente simultan ?

5 thoughts on “Cite sentimente exista?”

 1. Am incercat sa enumar sentimentele si mi-am dat seama ca noi simtim de-a lungul vietii un curcubeu de sentimente. Cel mai important sentiment este iubirea. Nu pot veni cu un numar fix pentru cate sentimente exista deoarece sunt de parere ca exista foarte multe sentimente. Oricine poate sa vina cu o lista cu sentimente, dar noi simtim mult mai mult. Simultan putem trai multe sentimente, unele chiar si contradictorii.

 2. La fel ca la tehnica televiziunii in culori: sunt 3 de toate sau 16 milioane? 😀 Depinde doar de punctul de vedere …

  Partea a doua a intrebarii insa e frumoasa pentru ca invita la introspectie. In general, “chestiile” care detecteaza/construiesc sentimentele (ma fac ca nu ma ajuta terminologia ca sa nu ma ia lumea de nebun) au un comportament foarte asemanator cu celulele de pe retina — sunt usor saturabile, au preferinte pentru o anumita lungime de unda, sufera de efectul de avalansa, detecteaza mai usor/fin schimbari fine de flux decat prezenta sau absenta fluxului si, in fine, sunt “suficient” de ortogonale daca radiatia la care sunt expuse are “suficienta” entropie.
  Ceea ce inseamna ca la fel cum exista miopi, vor fi si oameni care nu pot vedea padurea de copaci in domeniul sentimental; la fel cum exista discromati, vor fi si oameni care percep cald = cald, drag = drag dar cald + drag = amar si, in fine, la fel cum exista oameni care pot caligrafia pagini intregi cu font asiatic de 8, vor exista si oameni care pot simti/nutri foarte multe sentimente simultan.

  Totul depinde, in final, de ceea ce vrei *tu* sa vezi.

  @Dexter

 3. sentimente 😕 emotii zic eu :)cateodata ma gandesc ca poate ne inducem singuri “sentimentele” pe baza gandirii rationale ..ceva in genul… ma atrage ..n stim de mult timp.. ne simtim bine impreuna-o iubesc .. acum nah poate nu simt eu prea multe:D

Comments are closed.