Skip to content

Conferinta Load . Impresii

 • by

Dupa cum spuneam anterior 17 si 18 octombrie a fost conferinta Linux Open Alternative Days

Principalele teme pe care s-au axat prezentarile si discutiile:

 1. Relatia Open Souce si comunitatea de afaceri.
 2. Open Source in enterprise.
 3. Solutii comerciale bazate pe proiecte open source
 4. Modalitati de bussiness folosing open source


Ce mi-a placut in prima zi:

 • Prezentarea dlui Adam Jollans ( IBM ) “From Server to Client”
 • Prezentarea dlui Felix Enescu (Rompetrol ). Cred ca prezentarea lui ar trebui premiata. Din punctul meu de vedere a fost ceea ce se cheama prezentare perfecta. A fost o prezentare alerta, care a punctat exact avantaje si dezavantaje open source din punct de vedere bussiness, a avut interactivitate cu publicul. He got a fan. Me.
 • Prezentarea Socrate Open a fost interesanta. E un proiect a carei evolutie trebuie urmarita in viitor.

Ce nu mi-a placut in prima zi:

 • Trebuie sa fiu circotas si sa zic ca proiectorul avea mici probleme de personalitate si era un pic ( mai mult ) in ceata
 • Prezentarea celor de la Novell. Au prezentat Suse Desktop 10 foarte fugitiv. Desktopul XGL l-au prezentat pe fuga fara sa insiste asupra noutatilor si in schimb au prezentat mult prea pe lung server enterprise 10 si zenworks. Reactia salii a fost destul de prompta si evident au aparut reactii adverse la prezentare.
 • Prezentarea Nuxeo. Mulllllllllt prea lunga. Mult prea plictisitoare. Mult prea multe amanunte disparate si nu a reusit sa prezinte o vedere de ansamblu a produsului.

Cam asta a fost prima zi. Am fost obligat sa plec mai devreme (ultimele 2 evenimente din prima zi le-am ratat). De ce ? Ca de obicei cind plec in concediu sau ca o conferinta ceva trebuie sa se strice. De data asa n-au picat decit 2 lucruri:

 1. Serverul TFM din DataCenter a binevoit sa isi dea obstescul sfirsit ( controler SATA panicat care piuia de se auzea in tot orasul ). Inerent blogurile tfm, picture gallery-ul si alte citeva site-uri au picat. Inca nu ne-a venit serverul nou comandat astfel incit la ora la care scriu sintem inca in regim de avarie.
 2. Unul din serverele de baze de date de protv a intrat in cpu usage 100% ( gratie numarului mare de utilizatori simultani si a unei greseli de programare a celor care au realizat site-ul). Poate am sa detaliez in alt articol.

Ce mi-a placut in ziua 2 de conferinta:

Nu am reusit sa stau pina la prezentarea “Bluo CMS” desi se anunta foarte interesanta si ea.

Per ansamblu a fost o conferinta foarte reusita. Si cred ca a fost foarte reusita deoarece s-a venit cu SOLUTII si s-au discutat lucruri CONCRETE. Au fost studii de caz si eu fost prezente PROIECTE. Nu s-a ajuns la discutii sterile si pentru asta merita un toate laudele.

Si acum citeva poze. Un pinguin gras, bannerul LOAD si Dragos incercind sa se lamureasca cum functioneaza telecomanda de la proiector.
Pinguin Gras Banner load Dragos si telecomada

Later edit:

Inca un lucru care nu mi-a placut. Nu mi-au placut masinariile care cica erau cititoare de legitimatii de confetinta . In traducere libera se miscau in reluare , reactionau la mouse foarte greu si evident n-am reusit sa votez.

Tags:

1 thought on “Conferinta Load . Impresii”

Comments are closed.