Skip to content

Fara e-skype pentru unii

  • by

Va povesteam anul trecut de Skype si trageam de semnalul de alarma apropo de securitatea calculatorului pe care este instalat. Va ginditi sa folositi Skype ? Cititi articolul si reanalizati-va pozitia. Totul a pornit se pare de la autoritatile chineze care vor sa stie tot ce se comunica. Astfel o companie Tom-Skype si providerul de internet Tom-online au folosit facilitatile din skype pentru a cenzura mesaje si ceea ce este mai grav pentru a inregistra conversatiile ce se poarta prin skype. Cum au facut asta din punct de vedere tehnic ? Fiind parteneri Skype probabil ca au avut acces la cheile de criptare / decriptare si atunci nu numai textul poate fi interceptat dar si convorbirile pot fi inregistrate si stocate.

Urmind un rationament simplu: un partener skype poate intercepta si cenzura mesaje sau convorbiri si firma mama afla tardiv de aceste modificari ce impiedica un alt partener skype sa faca acelasi lucru si sa ajungem de exemplu in Romania sau in Olanda sau in SUA la interceptarea completa skype (in mod oficial). Logica simpla spune ca nimic. Si atunci in conditiile in care skype se lauda cu comunicatie criptata atunci ce sens isi mai are programul? Doar pentru ca o mina de oameni au access la cheile de decriptare le confera din punctul meu de vedere prea multa potentiala informatie sensibila.

Inca mai folosesti skype ?

2 thoughts on “Fara e-skype pentru unii”

  1. raspunsul meu e “da, inca il folosesc atata timp cat n-am alternativa”. si nu, gizmo nu e o alternativa, crede-ma l-am intors pe toate fetzele. tocmai ce am luat un aspire-one, am vazut ca acer-im are suport de voice-video pentru msn (multumesc, nu prea ma incalzeste) si doar de video pt yahoo, dar video in yahoo am deja de cativa ani buni in kopete, deci pana cand o sa am video SI VOCE in yahoo… folosesc skype.

Comments are closed.