Skip to content

Inregistrarea unui domeniu .eu

  • by

Dupa cum stiti sintem cetateni europeni. In devenire as adauga. Asta nu ne impiedica sa detinem si sa folosim domenii cu .eu . Ieri am inregistrat tfmgroup.eu. Iata cum a decurs inregistrarea.
Eram obisnuit cu RNC-ul si cu inregistarile de domenii .ro iar tfmgroup.eu a fost primul domeniul .eu pe care l-am inregistrat eu. Pentru domeniile .eu trebuie gasit un Accredited Registar . Pentru Romania acestea sint:


Gazduire Web SRL

Romarg Srl

Extreme Solutions SRL

EURODOMENII

Internet Domreg SRL

SC Jump Network Services SRL

Smart Quality Solution Grup SRL

Eu am ales SC Jump Network Services SRL si pot sa spun ca sint foarte multumit modul cum au decurs lucrurile. Toata aceasta inregistrare a fost pentru mine si un mini experiment deoarece mi-am propus sa ma deplasez cit mai putin de linga calculator.
Etapele pe care le-am parcurs:
1. Am completat formularul de pe www.jump.ro
pas1pas2pas3pas4pas5pas6
2. Ce este diferit la domeniile .eu fata de cele .ro este plata anuala. Din fericire se poate plati in avans pe 3 , 5 sau 10 ani. Pe 10 ani este 72 Euro.
3. Dupa ce completati formularul vi se va trimite pe mail o proforma.
4. Dupa cum spuneam mai sus am vrut sa nu ma deplasez de linga computer si am efectuat plata online ( am online banking de la Hvb tiriac ) , am asteptat sa se faca tranzactia , am facut un screenshot la online banking cu tranzactia efectuata si am trimis poza pe post de confirmare de efectuare de plata. (Se poate confirma plata si prin fax dar mi-a fost mai comod asa).
5. Dupa aceea domeniul a fost inregistrat.
6. Daca ulterior trebuie modificate dns-urile in acest moment se trimit modificarile la Jump. Ei spun ca in perioada urmatoare va fi disponibil un panou de management online.

Am fost impresionat de viteza de reactie a suportului tehnic. Practic orice nelamurire s-a rezolvat cu un schimb de mailuri in citeva minute.

Tags:

1 thought on “Inregistrarea unui domeniu .eu”

Comments are closed.