Skip to content

Leapsa in 5 pasi

 • by

Am primit leapsa de la Constantin Cocioaba . Provocarea este in a spune 5 lucruri mai putin cunoscute despre mine. Dificila misiune … Dar am sa incerc:

 1. Primul contact cu un calculator l-am avut cind aveam 8 ani in centrul de calcul al IPROMET. Era un M18 care avea un singur joc ( verde pe negru 🙂 ). La 14 ani am vazut prima data un Prae si un aMic . Primul program pe care l-am scris a fost un program care desena cercuri pe ecran pe un Prae. Apoi am urmat Liceul de Informatica ( LMF1 ) unde am vazut M18 , M118 , FelixC 256 (the old monster in the basement), HC85 ( Cobra ) si apoi Pc-uri. In facultate am scris antivirusi. A fost momentul in care am realizat ca opensource aduce mult mai multe satisfactii morale decit closed source.
 2. Sitemul de operare care mi-a placut cel mai mult este RSX-11M . De ce?  La vremea la care DOS-ul era 1 user, 1 task (si ala executat prost),  RSX-11M era multi tasking, multi user si real time.Inainte de a exista internetul in Romania am activat pe FidoNet. Am avut chiar si nod: Magick BBS. La vremea respectiva aveam OS/2. Am renuntat la BBS cind am descoperit cit de instabil era Windows-ul. De atunci linux all the way. Nu isi poate cineva imagina cit de stranie mi se pare interfata windows si sistemul de operare windows in sine.
 3. Am avut perioade in care fumam mai mult de 3 pachete de tigari pe zi. Si m-am lasat intr-o singura zi. Am zis ca nu mai fumez de pe data de … si de atunci nu am mai fumat timp de 4 ani. Acuma ma mai prostesc la ocazii absolut speciale si mai pufai cite o tigara (Captain Black)
 4. Urasc spitalele. Ma doare mult mai tare durerea altcuiva decit durerea mea. Si am oroare si de dentisti. 
 5. Proiecte foarte putin cunoscute la care am lucrat: parserul/organiser de stiri (programul merge din 1998 fara oprire), programul de generare a playlistului de emisie profm si multe, multe altele)

 Ia sa vedem acum la cine dau leapsa: Cata , Dragosh , Rain , Aschi si Ionut Boldizsar .  

 

P.S.

Inca mai am Cobra acasa. Il pastrez ca pe o piesa de muzeu… Deh facut pe vremea lui Ceausescu cu piese din camine …in carcasa de HC85.. Iate citeva poze: 

dsc03295.jpg     dsc03297.jpg    dsc03300.jpg

Tags:

5 thoughts on “Leapsa in 5 pasi”

 1. mmmm…. nu am mai vazut asa ceva dar seamana cu un Aston.Am vazut eu candva o relicva de computer si parca era masina de scris preistorica.

 2. heh, eu cand m-am carat am facut cadou toate pc-urile pe care le aveam, inclusiv HC-urile (un 85 si un 2000 – cu tot cu monitor verde-negru). cred insa ca pe undeva printr-un pod se mai gasesc inca o cobra fara carcasa, niste placi de american-poker II, cherry bonus III si IV, magic card si alte porcarii JAMMA, inclusiv un monitor de neo-geo complet sau cateva sega-saturn modificate pentru a fi instalate in jocuri de sala. eh, ce vremuri…

 3. Shit, cred ca nu mai am nimic din Cip-ul ala 🙁 Pacat de el, avea un PROM cu Opus, ROM-ul original Cip si ROM-ul original ZX Spectrum.

  Good ol’ assembler days. Miss them big time :((

  Apropos: cand ai terminat tu liceul ala? Ca am trecut in vara lu’ 2005 p-acolo – vineri 13 iunie sau iulie, nu mai stiu exact, da’ sigur 13, la fix 13 ani de cand l-am terminat – si era un pustan p-acolo care, cand a auzit intrebarea: “Unde e IRIS 50-ul ala de era in hala mare? Si I-102-ul? Si Coral-ul?!?” a – scuzati expresia – belit niste ochi cat cepele si, dupa ce i-a revenit maul, mi-a spus ca n-a auzit in viata lui de asa ceva, dupa care mi-a explicat ca el nu lucreaza acolo decat de 3 ani…

 4. Daca imi aduc bine aminte am terminat in ’91. Dar trebuie sa ma uit pe diploma … Ca a trecut o eternitate de atunci.

Comments are closed.