Skip to content

Linux genuine advantage

  • by

linux_genuine.jpgAcest post este despre windows ( oare ? ). Windows Genuine Advantage ( WGA) a fost o mare durere pentru utilizatorii copiilor pirat de windows. Buei asta care citesti … Windowsu’ tau e cu licenta ? Daca nu sa-ti fie rusine. Dar nu despre asta vorbim azi ci despre WGA. Nişte băieţi simpatici au reuşit sa treacă peste protecţia WGA si sa downloadeze orice program de pe windows.com. Si toate astea folosind chiar programele celor de la Microsoft. Nemodificate. Cum ?

Se ia una bucata distribuţie linux, nu contează ce model … Fedora , Ubuntu , TFM , Gentoo, etc .. Se instalează frumos , se instalează wine , cabextract si IE4linux ( care a ajuns intre timp la versiunea 2.5 beta6 ). Apoi se rulează /home/youruser/bin/ie6 . Si mergem direct la Microsoft pe site . Cautam un Windows Defender ( care cere validare ) . IE-ul zice ca nu poate rula activeX din pagina , se selectează metoda alternativa care ne duce la un program de 1.4M de downloadat . Se downloadeaza . Acesta generează un cod care se introduce pe pagina si voila . That’s all folks. A se vedea screenshot-ul de mai jos:

linux_genuine.jpg

Mbon . Acuma vin întrebările pentru microsoft. Ce validare e aia ? Si cum se face ca un copil de 5 ani poate trece peste WGA in 3 minute ?

Si întrebarea 2. Una mai personala … Se poate pune in titlu la programul de validare “Linux Genuine Advantage” ? Sau mai simplu parafrazând din star wars : ” You are linux . You don’t need authentification . Move along”.

Băieţii deştepţi au scris despre asta pe forumul de la Ubuntu . Tot despre asta într-o ştire pe Slashdot. Anyway pot spune ca TFM/GNU Linux este Genuine Windows ( după părerea microsoft ) . Si sa nu uit. Se ştie de problema asta … din 16 iunie. Suntem in 17 august … 2 luni ?

Si apropo de securitate. Pe post de poza hilara un nou ad Microsoft . Gasit pe slashdot de data asta:

funny_ad.jpg

6 thoughts on “Linux genuine advantage”

  1. Pai cred ca stiu de ce nu-si bat capul oamenii…Daca ti-ai instalat deja Linux si esti fericit si stii sa faci chestii, de ce ti-ai mai testa nervii cu Windows? 😀 Adica lupta e pierduta, cu sau fara fix.

  2. La mine “instalat deja Linux” inseamna 9 ani. De cind folosesc aproape exclusiv linux. De ce imi mai bat capul din cind in cind cu Windows? Sint mai multe motive:
    in primul rind ma amuza, apoi curiozitatea de a vedea ce au mai “inventat”, apoi cu windows-ul trebuie sa se poata interactiona pentru ca majoritatea oamenilor non tehnici sint sub influenta acestui sistem de operare.

  3. faza cu serverul win2003 este penibila. Am citit undeva ca cei de la microsoft folosesc servere freebsd pt hotmail.

Comments are closed.