Skip to content

“Microsoft Linux”

 • by
Conform Forbes Microsoft si Novell s-au aliat ca sa Promoveze Linux. Stirea este pe site-ul oficial Forbes . Trebuie sa recunosc ca miscarea este absolut surprinzatoare. Cind am vazut prima data stirea prima reactie a fost sa ma uit la calendar sa vad daca nu cumva este "1 Aprilie". Ei bine e 3 noiembrie … Daca stirea se confirma si daca se si pune in aplicare aceasta ar putea fi stirea anului. Ambele platforme ar avea imens de cistigat. Practic s-ar unifica piata de software. Implicatiile globale sint destul de greu de anticipat in acest moment. Ramine de vazut ce se va intimpla in continuare. Si uite asa domnul Zoli a fost contrazis chiar de catre seful lui. Imi place cind am dreptate … Later edit: Au mai scris despre asta:

Later Edit 2: Eu sint foarte reticent la miscarea asta. Dupa umila mea parere Microsoftul este inca foarte departe de opensource la nivel filozific si la nivelul developerilor (a se vedea nu mai departe de reactia lui Zoltan Herczeg vis'a'vis de opensource). O miscare de genul asta ar fi trebuit inceputa prin contributii punctuale la proiecte opensource venite din partea developerilor microsoft in ideea ca se vor cu adevarat sa uneasca prapastia dintre Catedrala si Bazar. Ceea ce nu se intimpla. Din contra au iesit cavalerii din Catedrala pentru un "Fair Trade" cu taranii de la bazar. Mai mult au iesit cu surle si trimbite. Nu vi se pare un pic ciudat ? Dupa cum se stie Microsoftul nu are nici cel mai elementar bun simt in afaceri. Si sa revin la fixatia mea vis'a'vis de Rav. "Nu va suparati de unde se cumpara o licenta de Rav de linux ?"

Tags:

7 thoughts on ““Microsoft Linux””

 1. Oh well, o sa vedem ce-o iesi din toata chestia asta, poate chiar ingheata iadu’ si o sa ajung si eu sa scriu documentatie la munca in MS Office de Lunix.

 2. ce nu inteleg eu e de ce novell baga samba si openoffice in treaba asta. ca asa pot si eu sa inchei un parteneriat cu microsoft, prin care “apar” utilizatorii de visionfs de incalcarile de patente microsoft. ca, na si eu distribui visionfs si mai sap prin el cand nu merge. insa ce drept am eu sa imi asum responsabilitatea pentru o aplicatie facuta de ALTCINEVA, sau sa ma trezesc atribuind drepturi asupra muncii altora in stanga si-n dreapta?
  ce-ar fi ca intreprinderea de tractoare brasov sa incheie un parteneriat cu… sa zicem ford, prin care recunoaste ca motorul diesel e patentat de ford si ca oricine il foloseste incalca anumite patente? dupa mine exact asta a facut novell.

 3. Samba e bagata in treaba asta din cauza interoperabilitatii cu Active Directory(msoft) / EDirectory ( novell ). A fost o stire zilele trecute in care se zicea ca Samba nu a fost luata in calcul la negocierile UE / Microsoft.
  OpenOffice e bagat in treaba asta din cauza standadizarii ODF. Ce munca a bagat Novell in OpenOffice ? Daca nu stiati au venit cu un patch sau ceva de genul asta care ar permite rularea macro-urilor din Excelurile Microsoft (
  facilitatea fost amintita la conferinta LOAD). Mai multe detalii despre subiectul macrouri nu stiu. Visionfs ? E prima data cind aud de el.
  Pina la urma era de asteptat o miscare de genul asta. Dupa cum spuneam articolul “sa moara microsoft” compania Microsoft s-a apropiat de opensource cu pasi mici incercind sa traga developeri catre platformele lor in timp ce sustineau sus si tare pe parte de marketing ca n-au nici o treaba cu open source. Este foarte adevarat ca timingul e impecabil. Procesul SCO versus IBM treneaza si din punctul meu de vedere si-a atins scopul ( FUD ) .
  SI acum brusc vine Microsoft cu “cumparati suse ca va protejam noi” .Ce pot sa spun… Impecabil jucat. Merita aplauze pentru spectacol.
  Care e miza spectacolului ? Firmele medii / mari care au mixed environments.
  Si care in timp de 5 ani au timp sa-si bugeteze solutii software interoperabile in timp ce se afla sub “acoperire”. Ce se intimpla dupa ?
  Depinde foarte tare de impactul comercial . impactul la nivel de CIO daca preferati.

Comments are closed.