Skip to content

Nvidia TV out

 • by

In primul rind trebuie instalate driverele Nvidia (cele closed-source ) . Se pot downloada de la nvidia de pe site . Instalarea lor este extrem de usoara. Nu voi insista cum se instaleaza. Dupa ce ati instalat driverele trebuie editat /etc/X11/xorg.conf . Sectiunea Device trebuie modificata conform exemplului urmator:

Section "Device"
    VendorName   "NVIDIA Corporation"
  	BoardName   "GeForce 7300 GS"
    Identifier   "GS"
    Driver     "nvidia"
    Option     "NoLogo"
    Option     "CursorShadow" "on"
    Option     "TwinView"
    Option     "TwinViewOrientation" "Clone"
    Option     "MetaModes" "1024x768,640x480"
    Option     "ConnectedMonitor" "CRT, TV"
    Option     "TVStandard" "PAL-B"
    Option     "TVOutFormat" "Composite"
EndSection
Tags:

6 thoughts on “Nvidia TV out”

 1. pentru ca nu mai vreau dual desktop (ma enerveaza sa am directoarele Desktop si Desktop1 in ~, nu pot face drag’n drop intre desktopuri, tv-outul nu are accelerare 3d deci beryl din parti, X-u’ imi mananca memorie aproape dublu etc) am zis sa-mi modific un pic xorg.confu’ ca sa imi fac desktop clone. mi-a luat 5 minute sa dau drumu’ la clone si vreo 3 ore sa realizez cum sa scap de black-borderu de cca 3cm cu care ma pricopsisem. bun, deci nvtv nu are nici o sansa pe laptopu meu cu i855GM (xorg i810), iar 915resolution e un mare fass. so, pe scurt, fragmentu’ relevant din sectiunea mea device:
  Driver “i810”
  Screen 0
  Option “DPMS”
  Option “AccelMethod” “EXA”
  Option “May_Need_ForceBIOS” “1”
  Option “XaaNoOffscreenPixmaps” “1”
  Option “Clone” “on”
  Option “ConnectedMonitor” “TV,LFP,CRT”
  Option “MonitorLayout” “TV,LFP,CRT”
  Cat despre partea cu borderu’… ei bine super scula mea de TV de 72 inch nu stie sarmanu’ 1280×800 asa ca o ia in balarii. ca sa iesim onorabil din povestea asta, mi-am pus krandtray si dau rezolutia 1024×768 cand ma uit la vreun film.

 2. eu am asa si merge f bine:

  Section "Screen"
  Identifier "Screen0"
  Device "nvidia"
  Monitor "samsung"
  Option "TwinView" "1"
  Option "metamodes" "DFP: 1024x768_60 +0+0, TV: nvidia-auto-select +0+0"
  SubSection "Display"
  Depth 24
  EndSubSection
  EndSection

  poate iti rezolva pb cu rezolutia pe tv.

 3. am si eu o intrebare in legatura cu tv out-u.miam luat cablu pt tv aut pt dar cand il conectez la calculator nu imi citeste televizoru. ce pot sa fac

 4. Salut! am si eu o problema cu un tv-out pe placa nvidia ge force 7100. problema este ca desi am facut toate setarile posibile si calculatorul recunoaste tv-ul acesta nu reda nimic( black screen). folosesc un cablu s-video cu adaptor scart, OS Windows xp.

 5. Salut! de cateva zile tot imi bat capu cum sa scot si yo imagine pe tv din placa mea video gforce 9500 gt folosesc un cablu vga cu adaptor scart va rog mult salvatima tin sa metionez k nu am intrare hdmi la televizor am numia scart pls vreau o solutie Multumesc!

Comments are closed.