Skip to content

O zi plina, plina

 • by

Am atitea lucruri de povestit azi ca nu stiu cu ce sa incep.

Dimineata am fost la CCA pentru transmisia live. Cu emotiile de rigoare … cu 10 minute inainte de a ajunge acolo am primit un telefon: “Stiti, serverul dvs imi apare ca down. Se pare ca are ceva probleme hardware.”. Problema s-a rezolvat in timp util si astfel transmisia s-a desfasurat in conditii optime. Cei de la clandestino au fost incintati de cum a iesit evenimentul.

Mi-a placut foarte mult cum a vorbit Bill Plympton . Simplu, la obiect, pe intelesul tuturor. Despre ce a vorbit ? In mare despre cum sa faci bani din scurt metraje de animatie. Un adevarat know how pus la dispozitia celor care au participat si a celor care au urmarit transmisia live. Incepind cu locuri unde poti sa-ti prezinti filmul de animatie pentru a avea impact , trucuri pentru minimizarea costurilor de productie a unei animatii si terminind cu produse adiacente filmului care pot genera venituri. Din punctul meu de vedere a fost o reala lectie de bussiness in still american dar care este aplicabila in orice domeniu.

Acum pe seara am primit o noua lectie impreuna cu o tona de stiri proaspete. Unde ? Boston , Harvard University . Conferinta FDT3. Nu… nu am luat avionul pina acolo. Internetul sa traiasca. Tot streaming live, cu o organizare de la care am de invatat multe.

Dar sa vedem stirile:

 • saptamina aceasta se preconizeaza sa se lanseze Flash Player 10 (la conferinta s-a vorbit mult despre prelucrarea de sunet in Flash Player 10). Cu ceva vreme in urma am testat in linux flash playerul 10 si au adaugat suportul pentru webcam-urile de linux de model nou. Un pas foarte mare inainte pentru Adobe si pentru utilizatorul de casa.
 • red5 suporta streaming h264. Cee ce inseamna ca se apropie foarte mult de adobe FMS. Un singur lucru ramine inca nerezolvat si anume finalizarea unei structuri ( stabile ) de edge / core. Stiu … Stirea asta este foarte tehnica. Sa explicam un pic pentru cei neavizati. Red5 este un server opensource pentru flash streaming ce permite in primul rind dezvoltarea unor aplicatii web interactive ( video chaturi , shopping cart-uri foarte prietenoase cu utilizatorul) si permite transmisia live a meciurilor, conferintelor etc pe internet. Adobe comercializeaza  Adobe FMS si care reprezinta alternativa comerciala la red5.
 • exista dezvoltat un pachet pentru red5 care permite realizarea unor aplicatii de tip chat / video chat in foarte putine linii de cod. A fost prezentat un chat ( text , audio , video ) realizat in 12 linii de cod. Pretty god damn nice.
 • A aparut FDT actionscript editor (http://solutions.powerflasher.com/). Nu intru in amanunte ce face si de ce mi se pare important. Deltaliile le gasiti la ei pe site.

Nu am apucat sa prind toata conferinta. Insa ceea ce am vazut mi-a schimbat conceptia despre cum ar trebui sa fie facuta o prezentare. Programare real time in timpul conferintei, debugging realtime in timpul conferintei, sala efectiv participind la discutii tot timpul . Oamenii din sala si speakerii au fost foarte foarte degajati. In conferintele de la noi exista tendinta sa fie o ruptura foarte mare intre sala si speaker. Cumva la noi spectatorii sint timorati de vorbitor. Si mi se pare ca la noi exista inca frica ca “o s-o dau de gard ,  mai bine tac”. Prezentarea “red5 in action” m-a facut sa inteleg mai mult despre logica de dezvoltare a unei aplicatii flash decit toate tutorialele de pe internet. Simplu si la obiect.

Concluzia?

O zi , doua evenimente americane , trei idei:

 • Nu stim sa prezentam
 • Nu stim sa vindem
 • Nu stim sa ii invatam pe altii

Si niste poze:

4 thoughts on “O zi plina, plina”

 1. Primul pas l-ai facut:
  “O zi , doua evenimente americane , trei idei:

  * Nu stim sa prezentam
  * Nu stim sa vindem
  * Nu stim sa ii invatam pe altii”

  Nu te opri aici. Transforma macar unul din cei trei “nu” in “CUM” si aplica 🙂 Apoi poate ne povestesti si noua in urmatorul “post”

 2. Frate, ce naiba inseamna “FMS Path” ? am vazut ca ai scris despre FMS in acest post, si intreb pentru ca caut sa vad ce inseamna din cauza ca imi cere FMS Path la un Flash Player .. merci mult .. si sper sa imi poti raspunde..

Comments are closed.