Skip to content

Pofta buna: Pui la cuptor a la cop

  • by

Astazi am facut din nou mincare. Un fel de mincare sanatos si foarte simplu de facut: Pui cu morcovi la cuptor. Operatiunea dureaza circa 1 ora ( cu tot cu shoppingul de ingrediente ) iar rezultatul il vedeti in pozele din articol.

Ingrediente necesare:

  • 6 x pulpe superioare de pui ( se pot folosi si dezosate si dezpielitzate dar eu le prefer pe cele din poza )
  • 4 x cartofi noi mari
  • 3 x morcovi
  • sofran
  • cimbru
  • ulei de masline
  • piper mozaic ( optional )
  • tava, folie aluminiu

Mod de preparare: Se taie cartofii cubulete de 1 cm, se taie morcovii rondele, se aseaza intr-o tava incapatoare unsa in prealabil cu putin ulei de masline. Intii cartofii, apoi deasupra morcovii . Se pune sofranul si cimbrul astfel incit sa capete o culoare frumoasa si deasupra se pun pulpele de pui.

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc mare timp de 30-40  minute. Apoi se scoate tava , se da cuptorul la mic, se indeparteaza folia de aluminiu si se pune inapoi in cuptor astfel incit puiul sa capete o crusta aurie. Aveti grija sa o paziti sa nu se arda. Cind e gata se poate servi cu rosii mici proasptete , piine cu seminte (cine are voie) si eventual o cana de sana.

Iata cum am preparat si ce mi-a rezultat:

Pofta buna.

farfurie

Si o nota de final:  A durat mult mai mult sa scriu postul decit sa fac mincarea. Prin urmare acum va las ca deja imi ploua in gura si inca n-am gustat din minunatie.

4 thoughts on “Pofta buna: Pui la cuptor a la cop”

  1. cine-i mic si bea laptic? :)) arata foarte bine ce ati facut voi acolo 😉 eu zic sa transformi blogul intr-unul culinar. sexy tfm food :))

Comments are closed.