Skip to content

Road to Valhalla

 • by

tricou1.jpgFiecare drum incepe cu un pas.Fiecare pas incepe cu dorinta de a-l face. Iar fiecare dorinta e o lupta. Pentru cei care au fost la concertul Manowar din Kavarna , Bulgaria : “Hail and Kill”. Cei care nu au fost nu isi pot imagina ce show au pierdut. Am sa incerc sa dau o frintura din ce a fost acolo desi cuvintele sint putine.

Drumul din Balcik in Kavarna a fost destul de scurt si pina la urma am plecat cu o singura masin. Ideea s-a dovedit buna deoarece in Kavarna gasirea unui loc de parcare linga stadion a reprezentat o problema. Evident din lipsa semnelor / indicatoarelor era sa iesim din Kavarna, dupa ce ne-am consultat iar cu un echipaj de politie ( nici astia nu stiam nici o boaba de engleza ) am reusit prin semne sa intelegem cam pe unde trebuie sa mergem.

Dupa un mic tur de recunoastere linga stadion si niste sucuri/bere am luat loc pe iarba sa ne odihnim.

dsc00105_1.jpgdsc00106.jpgdsc00107.jpg

Incet incet lumea devenea tot mai agitata si au inceput scandarile “Manowar , Manowar “. Apoi portile catre Valhalla ( Kaliakra Stadium ) s-au deschis si incet am inceput sa intram pe stadion. La intrare controale ca sa nu existe aparate de fotografiat ( profesionale ) . Cei cu aparate de fotografiat gen sapun ( sony cybershot ) au fost lasati cu aparatele pe stadion ( Aici e momentul in care mi-a parut rau ca mi-am lasat sony-ul la hotel ) .

step_in_the_scene.jpgdsc00108.jpgdsc00109.jpgdsc00110.jpg

Organizarea a fost ireprosabila. In semn de multumire pentru cei care au venit din alte tari la concert s-au impartit tricouri oficiale Manowar International Road Warrior .

dsc00071.jpg

In deschiderea concertului a cintat Sixth Sense din Rusia. Dupa care a urmat formatia Holy Hell. Atmosfera s-a incalzit foarte repede iar in momentul in care a aparut Eric Adams si a cintat cu ei The Phantom of the Opera publicul era deja in delir. Iata cum suna Holy Hell cintind cu EricAdams ( Am gasit video-ul pe youtube . Nu este de la Kavarna dar este destul de aproape de cum a sunat)

Stadionul a fost plin. Cred ca au fost peste 5000 de oameni. Va puteti face o idee cam cita lume a fost din poza urmatoare

dsc00111.jpg

iar reactia publicului la Holy Hell a fost pe masura:

dsc00112.jpgdsc00114.jpg

Dupa ce s-a lasat seara (si o pauza de vre-o 30 minute pentru reamenjarea scenei) Manowar a urcat pe scena si a inceput noaptea de vis. Practic Manowar a citat 3 ore live fara oprire. Melodii de pe toate albumele. Manowar este recunoscuta ca trupa cu cel mai puternic sunet ( cred ca sint in cartea recordurilor pentru asta ) . Ei bine au de ce. Ca sa stai in fata trebuie sa mesteci guma. Inca imi tiuie urechile. Am rezistat in apropiere de boxe cam 3 melodii dupa care m-am retras un pic mai departe unde nivelul de sunet era o idee mai mic.

La mijlocul concertului Joey a intrebat publicul daca exista cineva care stie sa cinte la chitara. Un fan a urcat pe scena. Joey i-a spus: Pentru a putea cinta heavy metal ai nevoie de:

 1. De bere. Si fiecare din ei au baut o cutie de bere. (Bulgarul a baut berea mai repede)
 2. De o chitara. Si i-a adus o chitara.
 3. “So. You know how to drink beer, you know how to play the guitar… but you have the wrong t-shirt!” (Tipul avea un tricou cu Iron Maiden pe care l-a aruncat)
 4. De niste femei ( si i-a adus din public 4 tipe )

Dupa care omul a cintat o melodie impreuna cu formatia. Chiar stia sa cinte bine. La un moment dat incepuse cu acorduri din Metallica dar Joey l-a corectat repede si i-a aratat acordurile ca sa sune a Manowar. La finalul melodiei tipul a vrut sa dea inapoi chitara dar Eric i-a spus: “This is your guitar brother”. Si spectacolul a continuat.

dsc00115.jpgdsc00116.jpgdsc00117.jpg

Va puteti imagina cum poate fi un stadion intreg cintind “Hail and Kill” ? Si cintind suficient de tare cit sa concureze cu sistemul de sunet. La un moment dat dupa o piesa s-au oprit din cintat si au stins luminile. In secunda imediat urmatoare tot stadionul a inceput sa strige “Manowar, Manowar”. Pe multe piese se cinta astfel incit sa acopere publicul ca voce dar au fost momente in care lasa efectiv publicul sa cinte. Momentele in care lasa publicul sa cinte au fost superbe. Un cor de 5000 de oameni.

Show-ul a continuat pina pe la 2:30. L-a final Manowar a multumit fanilor din tarile care au participat la concert, primarului din Kavarna supranumit Metal Mayor, a multumit organizatorilor si au promis ca vor reveni.

Spectacolul de artificii care a incheiat concertul a fost absolut fabulos.

[flv:/files/mihai81.flv 360 240]

Si asa drumul catre Valhalla se incheie. Salubritatea a avut ceva de lucru the day after. Tot gazonul era acoperit de pahare de plastic.

dsc00119.jpg

Un drum se termina , altele abia incep. La un moment dat am auzit expresia “heavy metal is dead”. Dupa concertul asta pot avea o singura replica . “Far from it”

Hail and Kill de la Ana, Shobo , Bobbo , Andreea si Mihai.

P.S. Later edit:

A mai scris despre subiect ruxyadap .

a1

Tags:

18 thoughts on “Road to Valhalla”

 1. Asa da! Ma oftic ca n-am fost pe-acolo, dar asa se intampla: ai sesiune => zile de nastere, beri moca oferite, concerte super-tari, ce sa mai, toate numai la oftica ~x(

 2. Klau: Manowar a promis ca o sa revina in Bulgaria. Ceea ce inseamna ( apreciez eu ) ca la anul vor reveni.

 3. Concertul Manowar a fost cel mai tare la care am participat vreodata. Inca odata au demonstrat ca au fost si vor ramane intotdeauna cei mai buni.

 4. Florin: Eu ce am avut am pus in postul asta. Am o rugaminte la tine daca folosesti pozele de pe blog-ul asta pe alt site sa imi pui si mie un link catre blog.

 5. Heeeei ce tare! Ala inalt cu paru lung in spatele caruia stateai e foarte posibil sa fiu eu! Judecand dupa inaltime si constitutie… :Dtare!

 6. Scuza,dar am uitat sa mentionez o faza.Stim cu totii ca Manowar sunt cea mai galagioasa formatie din lume. In timp ce ma apropiam de stadion,si astia isi verificau instrumentatia,au inceput sa bata cu pedala dubla si am vazut cum a crapat o usa de garaj de lemn de la zgomot la o casa.:D si asta la vreo 150 metri de scena,daca nu mai mult.:D

Comments are closed.