Skip to content

Stapinii si negri de pe plantatie

 • by

2007 , România , Bucureşti. O ţară in care unii cred ca totul le este permis. O tara in care unii sint trataţi exact ca sclavii. O ţară in care un primar de sector îşi permite sa stingă o ţigară in palma unei lucrătoare.

Andressa ne relatează ca Prima TV in jurnalul orei 18:00 a difuzat un reportaj in care primarul sectorului 2 , Neculai Ontanu a stins o ţigară in palma unei angajate REBU. Oare domnul primar PSD nu este la curent cu faptul ca sclavia a fost abolită in Romania? Este absolut incredibil ce se întâmplă. Iniţial când am citit articolul Andressei nu îmi venea sa cred. Si m-am abţinut sa postez imediat. Am aşteptat sa vad cu ochii mei bucata aceea de jurnal. Va las sa judecaţi singuri:

Later edit: A mai scris despre acest subiect si Costin. Incet, incet subiectul incepe sa capete atentie. Cel putin pt. bloggeri. Media inca nu a reactionat in nici un fel.

17 thoughts on “Stapinii si negri de pe plantatie”

 1. Sunt curioasa dak primaru Ontanu ar fi mai stins tigarea in palma unei lucratoare dak aceasta nu era asa d ”colorata” precum cea din imaginea d mai sus…Nu conteaza culoarea pielii sau functia acesteia important era sa nu procedeze in acest mod frmuso exemplu nu? Si mai suntem si o tara civilizata cika..:))

 2. nu sunt o mare fana a acestei minoritati din motive proprii si personale dar nici nu sunt deacord cu actiunea unui primar de Bucuresti ce a uitat ca se poate actiona si in moduri elegante . din cate imi aduc aminte (invatz pt restanta de la drep civil) legislatia Romaniei nu tine cont de “rasa, de nationalitate ,de origine etnica , de limba , de religie ,de sex , de opinie ,de apartenenta politica ,de avere sau de origine sociala ” din pacate acea angajata nu cred ca isi stie aceste drepturi … iar domnului primar cred ca ar trebui sa ii aminteasca cineva ca nu are dreptul de a profita de funcia pe care o detine …din pacare nu stiu si nici nu ma intereseaza apartenta politica a acestui primar dar cred ca ar trebui aspru judecat si penalizat si de catre lege si de catre partidul politic cauia apartine

 3. Un astfel de gest este incalificabil. Cu ce drept a facut asa ceva? De cand un patron, primar, director, etc este stapanul cuiva?
  Aici nu este vorba de minoritati ci de abuz!
  Ontanu ar trebui demis imediat si fata ar trebui sa faca plangere la politie.

 4. Who’s your daddy, bitch?
  Gluma gluma, joaca joaca, dar astept si incendierea baracilor unde stau iarna angajatii de la REBU si plasarea cricilor aprinse in fata caselor.
  Macar sa fie ca la americani.
  In ceea ce-l priveste pe Ontanu punem pariu ca la alegerile viitoare iese din primul tur? Ca doar il avem ca exemplu pe Marean…
  Morala: publicul gusta genul asta de bravade si nu cunoaste termenul “a te revolta”. Pentru asta ai nevoie de creier si de coloana vertebrala. Iar publicului larg inca nu i-au crescut.

 5. Si ca primar trebuie sa ai ceva diplomatie, dar baiatu arata ca a lui e plecata. Asta se intampla cand pui oameni incapabili pe posturi cheie. Ehhh, macar sa invete si el ceva din asta, dar tare ma tem ca sper in zadar…

 6. @Klau: Nu e plecata. N-a avut-o niciodata. Iar pe oamenii aia incapabili, tot “poporul” i-a pus acolo. Prin voturile exprimate liber la alegeri. Astia suntem, atata putem, atat ne duce capul, asta ne gradul de cultura si educatie (nu o lua personal). “De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.”
  @Horia: Si crezi ca ii va creste vreodata? Am mari dubii in privinta asta.

 7. @Aschi: Sa nu o iau personal? Pai si pe la spate daca o iau, tot personal este 😛
  Glumeam, normal. Da, orice tzara isi merita politicienii pe care si i-a ales. Doar ca nici noi nu ne invatam minte si repetam aceleasi greseli over and over and over again?
  Oricum, eu politica o vad ca o cur** mare din care trebuie sa alegi raul cel mai putin, ca alta varianta mai buna n-ai. Cel putin nu in momentul de fatza.
  Suntem in cadere libera, iar franghia de salvare e prea departe si prea subtire, cel putin asa vad eu situatia la ora actuala…:(

 8. Cum sa ne invatam minte, daca gradul nostru de educatie e in cadere libera? Cum sa invatam din greselile celor dinaintea noastra atata timp cat ne consideram cei mai destepti de pe pamant, dar inventam roata din nou?
  Reality check, man!

 9. Mey, de undeva trebuie inceput. Un om, o idee, un principiu, ceva. Asta daca vrem. Daca nu, in vreo cateva zeci/sute de ani disparem de pe harta definitiv si-o sa ne pierdem denumirea de romani.
  Dar decat cum suntem acum, ultima varianta imi suna mai bine. Oricum, nu uita, clopotul lui Gauss are doua parti 😉

 10. Ce-mi place ca s-au terminat toate problemele din tara asta. A mai ramas cea cu stinsu’ tigarii in palma.
  Imi aduce aminte de tot rahatul mancat cu ocazia faptului ca Basescu a oprit din filmat o ziarizda.

 11. pt Alex: inainte de a “judeca” pe cineva ce-are fi sa te privesti in oglinda si sa-ti faci autoanaliza? Pariez ca nu esti perfect, cu atat mai putin Dumnezeu.

Comments are closed.