Skip to content

TFM la ROSDEV

 • by

tfm_prezentare1.jpgPrima conferinta ROSDEV — Romanian Open Source Development Meeting — s-a desfasurat simbata 21 Aprilie 2007, in Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti in sala EC004. Evenimentul a avut ca obiectiv promovare a curentului Open Source, fara prezentari comerciale. Accesul a fost liber atat pentru cei interesati sa asiste cat si pentru cei care au sustinut prezentari ale diverselor proiecte sau comunitati pe care le reprezinta.

Cum a fost ? Pentru mine a fost emotionant. In primul rind pentru ca in EC004 pe vremuri aveam cursuri cu Irina Athanasiu in al doilea rind pentru ca am fost de cealalta parte a bancilor. Am avut o prezentare despre proiectele TFM ( facuta in noaptea de dinainte de conferinta ) . Uitasem complet cind este si m-am trezit vineri seara cu un mail de la organizatori prin care mi-au adus aminte ca e conferinta. Momentul a fost de panica pentru nu stiam daca o sa pot sa fac o prezentare pina a doua zi dimineata. Mai mult joi si vineri au fost 2 zile extrem de solicitante. Puncte atinse in prezentare:

De emotie am uitat sa vorbesc despre:

 • Sisteme broadcast folosind opensource ( o sa postez aici pe blog in curind un articol mai larg )

Evenimentul a fost foarte reusit. Nimblex a fost prezentat de Bogdan , Darkstar prezentat de Adrian si Claudiu , yate prezentat de Diana , “De ce opensource” prezentat de Dorin etc. Prezentarile sint disponibile aici.

Pentru amatorii de poze: http://www.rosdev.ro/album

Scopul conferintei a fost atins. Acum macar ne-am vazut , ne-am imprietenit si urmeaza sa stabilim in ce mod proiectele pot colabora intre ele. Am avut in acest sens discutii preliminare cu baietii de la Darkstar si cu Bogdan.

Cei care nu au venit au avut ce pierde.

Prezentarea TFM in format PDF

5 thoughts on “TFM la ROSDEV”

 1. M-am ofticat cand am vazut ca ai atacat punctul cu comunitatea open source si apoi ai schimbat repede subiectul. Era un subiect foarte important. Din pacate nu se lega direct de TFM si inteleg si eu ca e offtopic dar chiar si asa …
  Oricum cat am fost eu prezent a fost un eveniment educativ. Totusi a fost neplacut de putina lume .

 2. Sint foarte constient ca e un subiect foarte important si merita facuta o prezentare numai pe acest subiect. Problema cu divizarea comunitatii opensource din Romania este cit se poate de reala si reprezinta principala frina in dezvoltarea unei comunitati autentice. Orgoliile sint mari si cu greu va reusi cineva sa-i adune la un loc. Ma gindeam la un moment dat sa incerc sa-i adun in jurul TFM dar am renuntat rapid dupa o scurta privire in discutiile interminabile de pe listele comunitatilor “locale”. Necesarul de timp si energie care trebuie investit in asta ar fi imens. Ar fi fost frumos sa fi prezentat cineva Rlug-ul dar ar fi fost un pic offtopic pentru ce si-a propus conferinta.
  Promit ca data viitoare am sa incerc sa fac o prezentare separata doar despre comunitatea opensource. ( asta daca nu ma hotarasc sa public aici pe blog intii )

  Ce m-a bucurat foarte tare la conferinta asta este ca s-au prezentat proiecte. Lucruri concrete. Ceea ce s-a facut. E clar ca n-au fost toate proiectele opensource prezente. Dar s-au creeat niste punti de legatura intre proiecte. Macar acuma, astia care sintem am avut un prim contact. Daca ramine la stadiu de prim contact si atit conferinta n-a avut efect. Daca incep colaborari intre proiecte ( chiar si punctuale ) cistigul e mare pentru opensource-ul din Romania.

  P.S. te-am adaugat la blogroll

 3. la partea cu medii de stocaree cu bani putini de ce nu spui ca omu ca e bazata pe solutia iSCSI si ca la randul ei bazata pe solutia de lvm, acolo ai dat ca si in blog o solutie hardware care.. nu prea e accesibila, aceasta se poate face si cu niste calculatoare si o serie de controllere pe pci, care la randul ei e o solutie mai ieftina si ca cine vrea sa studieze problema poate ori sa intre aici http://en.wikipedia.org/wiki/ISCSI ori google it dupa iSCSI.

 4. Solutia nu e bazata ie iSCSI. E bazata pe AoE + lvm. Si nu are nevoie de hardware special. Tot ce am pus acolo ca hardware sint PC-uri absolut ordinare.

Comments are closed.