Skip to content

TFM/GNU Linux Workstation got improved ( new ISO image released )

 • by

Se pare ca release cycle-ul de TFM Workstation este foarte mic. Aplicam si noi principiile din Catedrala si bazarul “release early , release often” . Prin urmare o noua imagine de Workstation este lansata la apa.

Ce s-a imbunatatit ? In primul rind suportul multimedia. Prelucrarea de sunet , prelucrarea de imagini , prelucrarea de video.

Au fost multe intrebari de genul “dar cu ce impart un AVI in 2 bucati ?” , “Cum fac un film sa fie un singur avi si sa am subtitrarea in film ?” , “Cum fac un fade out la un filmulet si cum adaug logo-ul meu peste film ?” . Daca pina acuma raspunsul era “Iti instalezi programul x , y ,z” de acuma programele se pot face aceste lucruri sint in distributie. Just install and play with them.

Un alt domeniu care a fost imbunatatit a fost suportul pentru bluetooth. Cum de ne-a venit ideea. Toti avem telefoane care au bluetooth. Si de ce sa nu folosesc bluetooth ca lock / unlock de statie. Cind plec de linga statie sa faca autolock la statie si cind ajung linga ea sa faca unlock. Avind in vedere echipamentele ( telefonul ) via blutooth se rezolva cel mai elegant.

Inkscape-ul versiunea noua stie sa lucreze direct cu PDF ( ceea ce din punctul meu de vedere e un MARE pas inainte )

Lista cu  pachetele schimbate / adaugate si linkul de download le gasiti pe www.tfm.ro.

A scris un articol pe aceasi tema si Softman.

8 thoughts on “TFM/GNU Linux Workstation got improved ( new ISO image released )”

 1. ONLY X64 scrie p’acolo? ca nu vazui. si laptoapele mele nu-s nici unu cu x64 pe ele, ca sincer, nu mi s-a parut necesar. deci canci masina virtuala pe 64bit. ok, o sa testez luni, iar la job, daca am timp (ceea ce nu cred). shit, serveru meu de masini virtuale e o vechitura de ML 350 G3 (xeon x86), iar tre’ sa sa fac teste pe serverele vreunui client, ah, ce-mi aduc aminte de inceputurile TFM Linux-ului…

 2. This kernel requires the following features not present on the CPU:
  0:6
  Unable to boot – please use a kernel appropriate for your CPU.

 3. my bad:
  “needs to grep the source tree to figure out
  that it’s coming from arch/x86/boot/cpu.c, grok the source, trace the cryptic
  numbers back to include/asm-x86/cpufeature_32.h, and read the comments to
  figure out that 0:6 means PAE.”

 4. Chestia cu bluetooth da destul de bine la public. Am folosit si eu asta cateva zile si se uitau prietenii mei la mine destul de “ingandurati”. Problema e ca la un moment dat m-am plictisit sa bag parola cand ma intorceam la calc, mai era si faza cu bateria la tel si am renuntat. Oricum, in anumite rare situatii poate sa fie mai mult decat interesanta. OBEX Object Push mi se pare util cam pt. toata lumea.

  Releasuri dese cred ca o sa faca proiectul mult mai popular. E totusi important sa stie si lumea de ele si sfatul meu este sa inscrieti proiectul pe DistroWatch.

 5. @bogdan: Parola cind te intorci la calculator? Eu l-am setat sa faca unlock automat cind ma “vede” ca sint linga calculator.

  Trebuie sa facem mult mai mult decit inscrierea pe distrowatch. Din pacate dupa cum ai vazut impactul in “comunitate” a fost foarte mic. Parca toata lumea e ascunsa si nimeni nu zice nimic. Foarte putine comentarii , downloadurile inca nu le-am contorizat (o sa fac asta azi). Si lipseste un lucru care ma roade de ceva vreme. Un installer grafic pt workstation. Installerul text isi face treaba excelent dar ca idee …

  Cum merge cu Nimblex-ul ? Incercam sa gasim puncte comune de colaborare ?

 6. @cop Cum merge cu NimbleX? Din punctul meu de vedere merge f. prost. Exista un bug in SquashLZMA care imi face munca un calvar. Daca se rezolva trebuie sa o iau iar de la inceput si nici asa nu e prea bine. Utilizatorii sunt in general foarte multumiti dar ei…doar folosesc. Puncte comune… sincer sa fiu nu prea cred ca exista intre TFM si NimbleX si nu prea stiu daca ne putem ajuta reciproc cu distributiile.

  Comunitatea NimbleX (adica utilizatorii) sunt un procent foarte mic din Romania. O sa iti dau un mail cu niste sfaturi/observatii (care nu prea le respect) legate de cum sa faci TFM-ul mult mai popular. Sper ca ai timp liber la servici 🙂

Comments are closed.