Skip to content

The real thing. My first MAC

 • by

Dupa cum va povesteam cu ceva vreme in urma decisesem sa imi iau un Mac si accesoriile care imi fac viata mai usoara. Postul o sa fie plin de poze si din cind in cind citeva explicatii:

 • Mac-ul vine intr-o cutie mica si draguta:

Dupa ce l-am scos din ambalaj

(E adevarat ca am folosit vreo 3 saptamini si abia acuma am apucat sa-l pozez… urmele de degete sint de la utilizare intensa ๐Ÿ™‚ )

” To the Airport ” . Nu e drumul catre aeroport ci drumul catre un Wifi de foarte buna calitate. Ce imi place din start:

 • are port usb ( ii pot atasa rapid un hardisc extern pentru storage mare )
 • are intrare pentru boxe ( play de pe Mac si ascultat in boxe adevarate in timp ce ma plimb cu laptopul prin casa )


Adaptorul cu care a venit este pentru 110 . US standard. Acest impediement a fost inlaturat rapid cu un travel adapter kit. Pur si simplu am schimbat mufa de alimentare cu una pentru Europa. 15 secunde a durat operatiunea.

Prin urmare am MacBook, am conectivitate la internet wifi ( well , nu inca ca trebuie sa si setez airportul .. mai e si miine o zi ).

Ce am constatat de cind il utilizez :

 • este un sistem stabil
 • ma tine acumulatorul muuuuuuuuuuult
 • pot programa pe el foarte bine
 • imi lipsesc tastele de page up / page down ( azi am invatat ca am shortcut-uri pentru ele + ca pot simula cu page up page down cu padul si utilizind 2 degete … deh … e multitouch )
 • este mult mai usor de utilizat decit un Windows sau un Linux .
 • am teminal , am ssh .. pentru poweruserul din mine ๐Ÿ™‚

A fost o fazaย  antologica cind am incercat sa tiparesc un document. Eu obisnuit din Linux / Windows … Zic ..ok am nevoie de imprimanta . Sa ma duc sa vad ce IP are imprimanta . Dau click pe add printer si dau sa plec spre Linux sa vad ce IP are imprimanta ( un hp 1022n ). N-am apucat pentru ca a descoperit-o si si-a instalat-o singur . Fara nici un IP fara nimic…”Bonjour protocol”.

Foarte bun pentru retele de casa in care nu ai nevoie sa stii ce IP are un anumit device …

Daca as utiliza Linux si as avea o veioza inteligenta ar trebui sa trec intr-un fisier de configurare IP-ul veiozei dupa care as putea sa aprind / sting veioza de pe Linux. De pe Mac prin protocolul “Bonjour” descopera veioza singur si m-ar lasa sa o controlez.

10 thoughts on “The real thing. My first MAC”

 1. Echivalentul Bonjour pe Linux (mai exact implementarea open source pentru suita de protocoale Zeroconf: IPv4LL, mDNS si DNS-SD) se cheama Avahi si in ultima vreme vine activat implicit cam pe orice distributie desktop-oriented, cu efectul ca “ce naiba e avahi asta si ce cauta la mine pe sistem?” ๐Ÿ™‚

  Dar na, pe OS X e cool and stuff ๐Ÿ˜‰

 2. Asta inseamna inceputul sfarsitului. Al celui PC-urilor, pentru tine
  Mac “ofera” dupa ceva tim niscaiva dependenta. O sa vezi ce frumos e cu Leo.

  Ia zi, iti place display-ul?

 3. rpetre: deh eu mai din stone age. am aflat de zeroconf dupa ce mi-am luat mac-ul. Deja ma gindesc la o gramada de aplicatii interesante. Dar … one step at a time. In primul rind trebuie sa adaug Avahi in TFM. Si apoi tool-urile care fac viata usoara. A’la Mac.
  OSX-ul e ok . Pina la urma e un unix in spate… Cu toate avantajele ( din punctul meu de vedere )

  seth: Nu o sa fie sfirsitul pc-urilor pentru mine. Eu nu sint adeptul iau o tehnologie si o folosesc indiferent de orice. Iti dai seama ca ai eficienta la numaratul firelor de par cu manusa de box. Exista scule potrivite pentru fiecare lucru. Si da ๐Ÿ™‚ Ai dreptat cu Leo ca e frumos. Si da … imi place display-ul la nebunie. Se vad culorile cum trebuie , se vad fonturile CLAR si frumos.

  Ionut: Dependenta … Deja o am ๐Ÿ™‚ Cred ca am zis in post ca nu prea mai plec pe nicaieri fara sa-l iau cu mine. Iar dependenta e utila zic eu pentru ca ma ajuta sa-mi fac treaba mai repede si mai bine … Si pina la urma asta ar trebui sa fie scopul oricarui calculator. sa ajute nu sa incurce ( indiferent ca ruleaza OsX , Windows sau Linux )

 4. Mai mult sau mai putin la moda. Mie nu mi se pare ca as fi aruncat banii. In schimb au inceput sa se vada efectele MAC in tree-ul de tfm server. Liviu a adaugat azi un patch de qmail care permite ca unele device-uri non RFC compliant sa poata sa trimita mail ( da …ma sint astfel de device-uri la HP chiar) Iar eu am modificat rpm-ul de apache si am adaugat exemplul de configurare pentru iCal. Si sa vezi de acu’ inainte …

 5. Nu-ti cade conexiunea wireless din ora in ora ? Nu-ti caraie ventilatorul ca un aspirator ? Inseamna ori ca mi l-au dat mie pe-ala stricat ori ca asa o fi la variantele Pro.

 6. A, si era sa uit de faptul ca nu poti monta un drive sau o partitie ntfs decat read only. Daca vrei sa poti, trebuie sa instalezi nu stiu ce program care e in testari si nici ala nu merge bine.

 7. Nu am avut deloc probleme cu wireless-ul. A stat up and running mai mult de 48 de ore ca se intimpla sa-l uit deschis. Iar de silentios este EXTREM de silentios . Singurele momente in care scoate sunete e la ora fix ca vorbeste si zice ora exacta.

Comments are closed.