Skip to content

Un cosmar numit Bucuresti.

 • by

O sa sune a stire senzationala postul asta. Din nefericire e cruda realitate. “Va prezentam realitatea asa cum este ea”.

Episodul Trafic in bucuresti:

Simbata 11-11-2006. Ora 11:00. Un traseu care in mod normal dureaza 15 minute cu indulgenta. E vorba de ruta: Parc Moghirosh pina la Podul Grant. S-a circulat bara la bara. Durata reala a traseului: 2 ore. Partea proasta a acestui drum: m-am enervat cumplit. Partea buna: am facut poze. De ce era atit de aglomerat ? Din cauza unui semafor setat complet aberant. La intersetia splaiului cu bulevardul care dula la Cringasi e un semafor care sta varde pentru sensul cel mai aglomerat fix 25 secunde si pentru celelalte sensuri 1 minut jumatate. Mai mult . au mai plantat un semafor la jumatatea distantei dintre pasaj si splai care in loc sa fie cu buton pentru pietoni e normal . Rezultatul ? Trafic blocat pina dupa pasaj.
Episodul “Cu lumina ce-ati avut?” Bulevardul Timisoara. Luminile de pe bulevard intre Romancierior si Frigocom sint stinse 3 saptamini din 4. Si sint stinse fix unde este trecerea de pietoni cu cele mai multe accidente din zona. Ultimul accident s-a petrec dupa lasarea serii.

Episodul “Locurile de parcare” Daca cumva ai treaba si ajungi acasa dupa 6 seara incepe o adevarata aventura in gasirea unui loc de parcare. In medie gasirea unui loc de parcare dureaza 10 minute dar se poate ajunge la 40 minute.
Episodul “Ia amenda neamule” In acest timp vedem la televizor propuneri de amenzi de zeci de miloane de lei pentru parcare ilegala. S-au dat nenumarate amenzi pentru ca masinile erau parcate la 45 de grade in loc sa fie parcate paralel cu drumul. Domnilor. Luati un creion si o hirtie …. Parcate la 45 grade incap mai multe … Nu e legal? Daca o lege este proasta trebuie schimbata ( dupa umila mea parere). Sau aveti prea multe parcari ?
Episodul Spalatorii de geamuri: Daca e rosu opresti ca tot omul (normal) la semafor. Daca esti “jmecher” treci ( poate o sa scriu despre subiectul mirlanul la volan in alt articol). Moment in care apare specia spalatorii de geamuri. Aceasta specia ca nu se poate incadra la alta clasificare apare brusc si pina sa apuci sa zici ceva ti-a mozolit parbrizul cu o mizerie de namol amestecata cu pietris. Daca ai tupeul obraznic sa zici ca nu vrei ai sanse 50% sa scapi cu masina nemozolita si cu parbrizul nezgiriat asta doar in cazul in care folosesti excesiv claxonul acompaniat de injuraturile printre dinti.
In loc de concluzie Episodul “Ati pierdut un vot” Pentru sectorul 6 la ultimele alegeri locale unul din principalele motive pentru care au primit votul meu a fost programul referitor la parcari. Eu n-am vazut nici macar un loc de parcare nou. Nu vorbim de SF-uri gen parcari supraetajate sau subterane. Care sint in stadiu de “proiecte” probabil … Daca cineva isi imagineaza ca eu o sa fiu in culmea extazului daca cu 6 luni inainte de alegerile locale o sa vad citeva locuri de parcare noi sau lumini care sa mearga cum trebuie se inseala amarnic.

Si am promis poze cu traficul din Bucuresti:

 • Pasaj Lujerului

dsc02662.jpg

 • Spre Cringasi

dsc02664.jpgdsc02663.jpg

 • Soferi care circula “regulamentar” pe la Big Berceni ( o poveste pentru alta data)

dsc02665.jpgdsc02666.jpg

Tags:

6 thoughts on “Un cosmar numit Bucuresti.”

 1. Eeh…cum recent am luat A-ul pot sa-ti spun ca daca ai fi fost motociclist cu siguranta nu faceai 2 ore.
  In pozele tale se vede un spatiu mai mult decat primitor intre benzile de circulatie care duce pana in fata coloanei (sfidand astfel si legea cu depasirea coloanei 😛 ).

  P.S. Si bicicleta era mai utila in Buc.

  PS2 ( am editat numele ca sa nu mai creeze confuzii )

 2. Well … e utila. Iar daca-mi iau nu o fac sa merg zilnic cu ea la munca, nu-mi permit.
  Sa n-aud comentarii de genul “sofer de duminica” sau “muiere la volan” ca va demonstrez oricand contrariul 😀

  P.S. Mihai stie :)) (sau cop, ca m-ati ametit, nu mai stiu cine care e :P)

 3. Mai bine te muti in sectorul 3 ca aici e plin de parcari.Am citit mai devreme ca vor incepe vanatoarea se masini parcate pe carosabil sau pe locul platit de altcineva.
  Inca o chestie ciudata: acum cateva seri l-am auzit pe Prigoana cum se lauda ca a pus cosuri de gunoi pentru soferi cand stau la semafor( pe stanga adica) si culmea este ca exista asa ceva.
  Vor face si un patinoar artificial in parcul IOR(actual Cuza) iar de cateva luni se fataie o draga pe lac.
  Problema este ca au cam daramat garaje( unele cu autorizatii se pare) si mini magazine de la care mai cumparai cate ceva in fuga.S-a deschis Auchan dar nu este chiar pomul laudat.

Comments are closed.