Skip to content

Vizita in Amsterdam. Partea 1

 • by

Dupa cum spuneam in postul anterior, am fost in Amsterdam la conferinta ApacheCon. Acest post nu va fi despre conferinta si despre ce s-a discutat acolo. Acest post este despre ce am vazut si cum m-am simtit in Amsterdam. Cei nerabdatori sa afle detalii tehnice si mai multe lucruri despre ApacheCon vor mai avea un pic de asteptat pina apuc sa sintetizez informatiile si sa le pun intr-o forma coerenta. Nu ma astept ca acest articol sa fie foarte fluid pentru ca sint impresii personale asa cum imi vin in cap. Am plecat pe 9 aprilie spre amsterdam cu KLM-ul (Da … acea cursa de la ora infernala 6 am). De ce infernala ? Pentru ca plecarea la 6 inseamna sa fi in aeroport pe la ora 4 pentru formalitati. Cu marja de eroare de drum de jumatate de ora a insemnat ca am plecat de acasa la 3. “Trezit” la 2 (am). Drumul pina la aeroport l-am facut cu un Taxi (Taxi 2000). Drumul a fost de 30 minute si a costat circa 50 RON (D.T. – Otopeni).

Ajuns in Otopeni m-am prezentat la ghiseul de unde mi-am ridicat biletul de avion si unde am lasat bagajul pentru cala si am asteptat cuminte ( inca 30 minute ) sa apara baietii de la controlul de bagaje de mina sa putem sa facem checkin-ul. Am mers doar cu cartea de identitate la mine (sintem in Europa … aparent) chestie care m-a scutit de batai prea multe de cap la iesirea din Romania dar la intrarea Olanda s-a uitat vamesa la cardul meu vreo 4 minute de incepusem sa ma intreb daca o sa ma lase sa trec sau nu.

Dupa controlul de bagaje de mina am intrat in zona de Freeshopuri la noi. Supriza .. In afara de bufet nimic deschis. Well … mi-am comandat o cafea si un croissant . Distractia m-a costat 21 lei ( Scump doamna , scump … Dincolo era mai ieftin ) … Dar deh … Sintem in Romania unde tot e ieftin devine scump si tot ce e scump devine si mai scump.

Avonul a decolat la timp, fara probleme. Intotdeauna am adorat decolarea. Senzatia de viteza care te lipseste de scaun nu se compara cu nimic. Zborul a fost lipsit de incidente. Mincarea de dimineatza de la KLM in schimb sucks. Big time. Un fel de iaurt “Organic” si un sandwich … ummm … ccccihhhh pe scurt. Iar cafeaua fara zahar. Cei care ma stiti cum beau eu cafeaua intelegeti cum e la mine cafeaua fara zahar.

In timpul zborului am motait ceea ce mi-a mai redat un pic din energia pierduta ca urmare a noptii pierdute si am avut si timp sa fac citeva poze prin geamul relativ murdar al avionului:

Am ajuns la timp pe aeroportul Schiphol. Din punctul asta de vedere KLM-ul e bun. Ajung la destinatie. In timp util. Schipol este un aeroport MARE. Nu mare, ci IMENS. Cineva zicea ca e cel mai mare aeroport din Europa. S-ar putea sa fie. Din punctul meu de vedere e cel mai mare aeroport pe care l-am vazut pina acuma. Dar este foarte bine structurat si organizat. Multe benzi rulante orizontale (pentru ca distantele sint mari). Indicatoare cu DURATA aproximativa de mers pina la punctul indicat (ceea ce pe un aeroport e superb). Ahhh. Sa nu uit: nu se fumeaza in Schiphol. Deloc. Aviz amatorilor 🙂 Vrei sa fumezi ? Iesi afara. Vrei sa iesi afara si esti la poarta D41 ? Faci minim 25 minute pina afara.

Eu trebuia sa ajung la Central Station prin urmare am avut de ales sa iau un Taxi sau sa iau Trenul. Am ales varianta 2 si s-a dovedit buna. A costat 4.3E . Daca as fi luat taxiul ar fi costat de vreo 10 ori mai mult. Intre Central Station si Hotelul Victoria unde am stat este o distanta de circa 400 metri. Iar 400 metrii la stinga hotelului incepe Cartierul Rosu. Am ajuns rapid la hotel am lasat bagajele acolo, am completat formularele si deoarece era foarte devreme iar cazarea incepe la ora 12 am plecat direct la conferinta.

Pe seara cind am venit inapoi la hotel si am cerut cheia de la camera, a venit prima surpriza. Neplacuta. Cardul meu MasterCard eliberat de o banca de renume din Bucuresti nu era acceptat (ce show urmeaza sa fac la acea banca in zilele urmatoare … nici nu va imaginati …) . Prin urmare a trebuit sa fac un depozit de 225E pentru 4 nopti. Norocul a fost ca am plecat cu Euro cash si nu m-am bazat exclusiv pe card. Ca altfel stateam ca pinguinul in Amsterdam ( ud si inghetzat ) .

Seara s-a incheiat cu un dush fierbinte si somn de voie. Sau mai bine zis somn de nevoie.

Tags:

9 thoughts on “Vizita in Amsterdam. Partea 1”

 1. Pentru ca am tot un mastercard si tot eliberat de o banca din Bucuresti esti bun sa dai un semn ce banca e, macar pe mail, pentru a fi ferit de suprize vara asta?

 2. Eu am reusit sa fumez pe Schiphol (am si dormit in aeroport:)), am gasit pe terminal un bar-cafenea trantit in mijlocul holului, unde nici macar nu era obligatoriu sa consumi ca sa ramai…

 3. Ma intristeaza ca nu se mai fumeaza la Amsterdam. Dar este unul dintre cele mai bine organizate aeroporturi pe care le-am vazut. Il depaseste doar Atlanta.

 4. Cristian: se fumeaza in Amssterdam. Chiar peste tot se fumeaza. Nu se fumeaza in aeroport. Si da … ai dreptate . Foarte foarte bine organizat.

  Cip: tiriac.

  Ovidiu: Lucky you. Dar la cit de mare e aeroportul ala … Nu ma mira ca n-am gasit loc de fumat.

 5. Bogdan: Multumim 🙂 Liviu merita laudele ca el s-a ocupat de prezentare si organizare. Eu anul asta pentru ROsDEv n-am facut decit activitate de coordonare … de la distanta . Inca n-am apucat sa vad toate prezentarile dar m-a bucurat foarte tare ca a fost mai multa lume ca anul trecut.

 6. Noroc cu blogul ca tot n-am apucat sa-mi povestesti si mie cum a fost 🙂
  10x Bogdan si Cop pt partea cu ROSDEV 😉 Dar Cop ca de obicei modest a uitat sa precizeze ca am discutat impreuna detaliile despre solutia prezentata 😉

Comments are closed.