Skip to content

Whisky , id-uri si Parazitii

  • by

La american nu exista buticul din colt unde un copil de 10 ani sa se poata duce sa cumpere o sticla de saniuta pentru ta-su’ (stiti voi.. ala negru care respira greu)

La americani ai nevoie de ID. Faza interesanta e in momentul in care scoti Cartea de Identitate (made in Ro) si i-o prezinti omului de la magazin. De ce ? In netarmurita intelepciune pe cartea de identitate nu scrie data de nastere in clar. Doar CNP . E adevarat ca daca te uiti la un CNP vezi data de nastere. Lucrul asta e simplu pentru un roman. Pentru un american este o treaba al naibii de complicata . O insiruire de cifre aparent fara rost. S-a uitat vreo 2 minute la CI , au urmat inca 5 minute in incercarea de a explica Cum se citeste cnp-ul si a venit replica geniala:

“I’ll take your word for it”

So … Masina aveam , booze aveam. Ceva lipsea. Evident muzica. Si ce poate fi mai frumos intr-o tara straina decit niste parazitii la maxim ascultati dintr-un Ford Explorer gigant.

Spre incintarea noastra cineva avea la el mp3-urile de rigoare. Sistemul audio de pe masina …un soft bazat pe windows. Am bagat stickul cu melodiile , geamurile jos ca sa se auda “mai bine”. Si …

Surpriza. Softul lui peste nu playaza melodii cu tag de copyright. Sa nu ascultam parazitii in state nu era o optiune . Problema se putea rezolva in 2 moduri: un “update” de software …dar asta insemna sa avem o conexiune de net sa stam sa cautam … prea complicat. Al noilea mod mult mai simplu si mult mai elegant . S-au transformat mp3-urile in wav cu un winamp. S-au salvat pe stick wav-urile si bingooooo. Parazitii la max in state.

Concluziile:

* Nu dati CI-ul de Romania  in state … Utilizati cu incredere permisul de conducere ( exista data de nastere in clar pe el )

* Daca va luati mp3-uri cu voi ideal ar fi sa va luati si un laptop …just in case … poate vreti sa ascultati in masina si sa nu aveti surprize.

A .. Sa nu uit … Asa arata un Ford Expedition:

2 thoughts on “Whisky , id-uri si Parazitii”

  1. vezi, d-aia prefer eu japonezele. bose-ul din toyota mea play-aza cu nesimtire orice track cu sau fara copycrap, cbr sau vbr nu conteaza. e adevarat, nu am muscle-car, da’ stii ce se zice despre astia cu masini mari, nu?
    ps: daca in 3 ani de americanit am invatat ceva despre masinile de aici asta s-ar reduce la “AMERICAN CAR SUX! no buts, no ifs, it plain and simply sux.”

  2. vezi, d-aia prefer eu japonezele. bose-ul din toyota mea play-aza cu nesimtire orice track cu sau fara copycrap, cbr sau vbr nu conteaza. e adevarat, nu am muscle-car, da’ stii ce se zice despre astia cu masini mari, nu?
    ps: daca in 3 ani de americanit am invatat ceva despre masinile de aici asta s-ar reduce la “AMERICAN CAR SUX! no buts, no ifs, it plain and simply sux.”

Comments are closed.