Skip to content

Zodia porcului

  • by

E clar ca Basescu si PD-ul sint din zodia porcului. Au un noroc fantastic.

Sa le luam pe rind:

  • PD si PSD

Mircea Geoana si Emil Boc pe 19 mai declarau:

“Mircea Geoană a declarat, într-o conferinţă de presă din ziua în care a apărut articolul, că PSD nu colaborează postreferendum cu democraÅ£ii până când particul condus de Emil Boc nu scapă de oligarhi.
La rândul său, Emil Boc a declarat că până după alegerile din 2008 nu intră în discuÅ£ie o colaborare între cele două formaÅ£iuni, din cauză că programul democraÅ£ilor cuprinde delimitarea în planul colaborării politice de social-democraÅ£i.”

Pe 22 mai surpriza … Iata ce zice acelasi domn Boc:

“PD a decis astăzi în Biroul Permanent NaÅ£ional să îşi impună câteva priorităţi rezultate în urma referendumului ÅŸi pentru a realiza aceste priorităţi, PD are o mare deschidere la discuÅ£ie cu toate formaÅ£iunile politice parlamentare. Nu excludem eliminarea tezei din programul nostru prin care se interzice colaborarea cu PSD. Când am introdus această teză, PSD-ul era un partid profund nereformat, dominat de corupÅ£ie ÅŸi incapabil să reprezinte stânga modernă din România”

Iar Geoana mai nuantat zice:

“ÃŽntrebat dacă PSD va negocia cu PD, Geoană nu a respins această variantă: “Suntem într-un moment în care toate partidele au obligaÅ£ia de a dialoga. Åži PD este un partener de discuÅ£ie, ca oricare alt partid”.

Intre 19 si 22 mai 3 zile . In care au intors-o ca la Ploiesti. Oare astia nu au auzit ca nu pupi unde scupi ? La faza asta au de la mine o mare bila neagra.

  • Basescu si jurnalista

Vad ca stirile s-au axat pe “tiganca imputita” si “pasarica”. Si se deviaza de la problema principala. Care este de fapt luarea telefonului jurnalistei. O scurta cautare printr-un curs de drept penal constatam ca:

“Infractiunea de talharie se consuma atunci cand actiunea de sustragere a avut o desfasurare completa si s-a produs rezultatul specific ca urmare a intrebuintarii: actele de constrangere. Infractiunea de talharie este consumata cand faptuitorul, dupa comiterea sustragerii efectuata fara intrebuintarea de violente, recurge la amenintari sau la alte acte de constrangere pentru a pastra bunul furat sau pentru a inlatura urmele infractiunii ori pentru a-si asigura scaparea. Cu privire la aceasta ipoteza, Tribunalul Suprem a statutat ca “fata de prevederile art.211 Cod Penal, infractiunea de talharie se consuma chiar daca faptuitorul nu a reusit, prin folosirea violentei, sa pastreze bunul furat ori sa-si asigure scaparea, fiind suficient sa se stabileasca daca prin activitatea sa de violenta el nu a urmarit un asemenea scop”.”

Ce nu s-a spus ( sau nu am vazut eu ) este cum i-a luat jurnalistei telefonul. Asa pur si simplu ? “Da-mi pasarica telefonul ala”. Ca nu inteleg … Locul fiind public avea voie sa filmeze. Si de ce nu i-a replicat jurnalista ceva de genul : “Imi pare rau e telefonul meu personal , daca aveti nevoie de telefon cumparati-va ca e superoferta la ….”. Mie daca ar incerca cineva sa-mi ia telefonul as muri cu ala de git .. Poate sa fie si Popey the SailorMoon …

Si acum sa revin la titlul articolului. De ce zodia porcului ? Daca cele 2 lucruri de mai sus se intimplau inainte de referendum si ieseau in media ca atare cred ca ar fi schimbat procentajele semnificativ. Iar asta se cheama noroc porcesc.

3 thoughts on “Zodia porcului”

Comments are closed.