Skip to content

Jocurile , consolele si companiile mari.

  • by

Cu ceva timp in urma v-am povestit despre “suportul” tehnic de la RDS . Va aduceti aminte de raspunsul “Noi nu oferim suport pentru Linux”. Astazi avem o situatie similara dar la un alt nivel. Sa ai o consola acasa ( Xbox360 , Sony sau un Nintendo ) poate parea un moft. Dar nu este moft … poate fi privita ca o investitie scumpa in relaxare pentru ca o consola decenta costa in jur de 2000 RON. De unde poti cumpara o consola ? Flanco, Media Galaxy, Diverta, Best Distribution sint doar citeva din magazinele care VIND acest produs. Evident exista un lucru pe care cei care cumpara console din Romania nu il stiu. “NU SE OFERA SUPORT TEHNIC SI NU SE OFERA TOATE FACILITATILE DE CARE CUMPARATORII DIN ALTE TARI BENEFICIAZA” .

Microsoft ( producatorul xbox ) a spus intr-un comunicat comercial ca nu au lansat xbox in Romania si de aceea nu ofera suport tehnic. Intrebarea care se pune este una simpla. Cum poate fi comercializat un produs in Romania care nu beneficiaza de suport ? E ca si cum ti-ai lua o masina si nu ar exista service unde sa poti sa o repari. Sau ai cumpara o masina cu autopilot dar acesta ar fi dezactivat in Romania.

Comunitatea gamerilor din Romnia au facut o petitie online , au strins peste 3000 de semnaturi , au facut ceva valuri in presa dar raspunsul din partea companiilor producatoare a fost tacere sau comunicate seci. Romania nu reprezinta o piata atractiva pentru ei se pare. Desi in Romania se VIND mai multe console decit in alte tari unde suportul este oferit. Puteti citi mai multe despre acest subiect la monky pe blog.

Concluziile ? As putea sa spun ca e de asteptat ca atunci cind companiile sint closed source si monopoliste e previzibil ca asa ceva se poate intimpla , as putea sa spun ca neexistind o concurenta reala e normal ca unei companii sa nu-i pese de o piata de desfacere dar nu am sa o fac. Am sa spun doar ca imi pare rau pentru cei care au dat bani pentru a se relaxa in timpul lor liber si au primit in schimb multe motive de frustrare. Sper ca lucrurile sa se schimbe desi la cum reactioneaza de exemplu Microsoft ma indoiesc prodund ( va mai aduceti aminte de “Sa moara Microsoft ?“. E un alt exemplu de model de reactie din partea Microsoft.

De ce am pus accentul pe Microsoft ? Pentru ca am mai avut tangente cu ei. Cu Sony / Nintendo nu am avut foarte multe tangente si ma abtin sa scriu despre lucruri de care nu stiu.

3 thoughts on “Jocurile , consolele si companiile mari.”

  1. SItuatia este de-a dreptul peste stangul de c&^%t.
    Aveam in intentie sa iau o consola, si la bani si jocuri oferite XBOX360 e mai convenabil decat PS3. Cu toate astea, ce regrete mai aveam ca nu imi iau consola de la M$, dispar pe zi ce trece. Bani si timp sa mai fac rost…. ca de restul nu duc lipsa

Comments are closed.